Tartu vanalinnas avatakse rahvusvaheline joogakool

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu vanalinnas avatakse rahvusvaheline joogakool
Tartu vanalinnas avatakse rahvusvaheline joogakool Foto: Kristjan Teedema

Tartu vanalinnas alustas jaanuaris tegevust ainulaadne rahvusvaheline joogakool. Bhairava Yoga on Tais asuva rahvusvahelise Agama Yoga kooli suurim harukool, mis avas oma teise joogakeskuse Eestis Tartus aadressil Lai 29.

Ametlik avaüritus koos näidisjoogatunni ja koolitustega toimub 1. veebruaril kell 12:00-17:30, kuhu kõik huvilised on oodatud tasuta osalema.


Läbi viiakse näidisjoogatund, loenguid, tantra minikursus ja palju muud. Kaasa on vaja võtta oma joogamatt ja mugavad riided. Kogu avamissündmus on tasuta.

Bhairava Yoga alustas Eestis tegevust 2010. aastal ja on kasvanud siin suurimaks ja aktiivseimaks algupärase jooga keskuseks.

Tallinnas ja nüüd ka Tartus tegutsevat kooli on aastate jooksul külastanud rohkem kui 3000 eestimaalast ja iganädalaselt käib Bhairavas õppimas mitusada inimest, kes kõik soovivad lähemalt tundma õppida iseendas peituvaid vaimseid saladusi.

Bhairava Yoga pakub iganädalasi joogatunde terviklikus stiilis, samuti laia valikut tantra- ja joogasündmusi, kursuseid ja koolitusi.

Joogaõpetuse eesmärk on läbi erinevate füüsiliste ja vaimsete tehnikate õppida kasutama oma suurimat ja kõige olulisemat tööriista – meelt (inglise keeles mind).

Teaduslikud uuringud on välja toonud, et tavapäraselt on meie aju potentsiaalist kasutuses vaid väike osa (5-7%). Jooga, mis on Indiast ja Tiibetis pärinev ennekõike vaimse enesearengu teadus, annab võimaluse seda potentsiaali oluliselt suurendada, misläbi muutub sinu taju, mõistmine ja keskendumine.

«Enamus inimesi ei suuda oma meelt üldse kontrollida. Lihtne katse oleks see, kui anda endale käsk järgmised 30 sekundid mitte millelegi mõelda. See on ilma harjutamiseta praktiliselt võimatu ehk see on märk kui treenimata on meie peamine töörist, meie meel,» sõnas Bhairava Yoga asutaja ja vanemõpetaja Somananda Moses Maimon.

Loe Bhairava Yoga kohta lähemalt www.bhairavayoga.com.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles