Quentin Trantino andis ta käsikirja lekitanud kõmulehekülje kohtusse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Quentin Tarantino
Quentin Tarantino Foto: SCANPIX

Hollywoodi režissöör Quentin Tarantino andis kohtusse kõmulehekülje Gawker, mis suunas lugejad lingile, kus sai lugeda Tarantino lekkinud käsikirja.

Tarantino süüdistab Gawkerit autoriõiguste rikkumises pannes ligi leheküljele, kus asub 146-leheküljeline filmi «The Hateful Eight» käsikiri, edastab The Telegraph.

Link ilmus Gawkeri Defamer blogis ja oli aktiivne veel eile pärastlõunal hoolimata sellest, et Tarantino advokaadid nõudsid selle eemaldamist.

«Gawkeri lingiga ei saadud teada midagi uudisväärtuslikku, vaid sellega rikuti autoriõigusi. Samas heitis see Gawkerile halba valgust,» seisab kohtudokumendis.

Gawkeri peatoimetaja John Cook sõnas, et nad on valmis enda eest seisma ja rõhutas, et nad edastasid vaid lingi, mitte käsikirja teksti.

«Tarantino oli juba varem paljastanud fakte oma uue filmi kohta ning meie tegime vaid oma tööd: andsime inimestele vajalikku informatsiooni,» lausus Cook.

Tarantino andis kohtusse ka anonüümse failijagamise lehekülje, mis oli seotud lingi jagamisega. See võimaldas väga paljudel tutvuda Tarantino käsikirjaga.

Tarantino teatas käsikirja lekkimisest möödunud nädalal ja kinnitas, et selle tõttu ei saa ta plaanitud filmi teha.

Filmitegija sõnul on ta saanud lekke tõttu palju kahju ning ta soovib Gawkerilt saada rohkem kui üks miljon dollarit kahjutasuks.

Tarantino käsikirja said esmalt lugeda umbes kuus inimest, kuid see hakkas laiemalt levima pärast Gawkeri linki.

Tarantiono on saanud kaks Oscarit filmide «Pulp Fiction» ja «Django Unchained» eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles