Jude Law annab telefonide pealtkuulamise skandaali kohtuistungil tunnistusi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Briti päritolu Hollywoodi staar Jude Law annab täna Suurbritannia kohtus tunnistusi staaride telefonide pealkuulamise skandaali istungil.

Staar sõitis kohtuhoone ette hõbedases Mercedes ning kandis elegantset halli tooni ülikonda, edastab Daily Mail.

Jude on üks neist, kes tunnistab protsessil, mida peetakse väljaande News of the World ja The Sun endise peatoimetaja Rebekah Brooksi üle.

Law mängib praegu Londonis West Endi teatris lavastuses «Henry V».

45-aastast Brooksi süüdistatakse kuulsuste mobiiltelefonide pealtkuulamises, avalikkuses ebasündsas käitumises ja kohtu solvamises.

Naine eitab kõiki tema vastu esitatud süüdistusi koos veel ülejäänud kuue isikuga, kes samuti anti kohtu alla.

Jude Law sai oma telefoni pealtkuulamise eest kahjutasuks suurima summa  - 130 000 naela.

Oscari nominatsiooni saanud staar oli üks neist 18 isikust, kellele kokku maksti kompensatsiooniks rohkem kui 645 000 naela.

Lisaks on veel 19 avaliku elu tegelast, kelle kompensatsiooni suurust ei avalikustatud.

Law sõnul oli ta jälgimis- ja ahistamiskampaania ohver.

Kui Jude Law ja Sadie Frost 2003. aastal lahku läksid, jäid nad endiselt sõpradeks ja kasvatavad lapsi üheskoos. Siis nad leidsid, et nende eraelulisi detaile hakati kajastama aina enam väljaande News of the World lehekülgedel.

Hoolimata telefoninumbrite vahetamisest asi jätkus. Ei aidanud numbri võtmine ka kellegi teise nimele. Law palkas lõpuks julgeolekukonsultandid, et nad uuriksid, millisel viisil ta eraeluline informatsioon lekib.

Ajakirjanikud teadsid alati, kus Law ja Frost on. Lõpuks hakkasid nad kahtlustama oma pereliikmeid. Tegelikult jälgisid Law ja ta naise mobiilsidet ajakirjanikud.

Lisaks jälgiti ka Law assistendi Ben Jacksoni mobiilikasutust ning lapsehoidja Jade Schmidti oma.

News of the World avaldas kokku 16 artiklit, milles kajastati ebaseaduslikul viisil saadud info põhjal Law eraelu.

Brooksi süüdistatakse staaride mobiilide pealkuulamises ja jälgimises ajavahemikul 3. oktoober 2000 kuni 9. august 2006. Lisaks rikkus ta privaatsuse ja eraelu kaitsmise seadusi ajavahemikul 1. jaanuar 2004 kuni 31. jaanuar 2012.

Kohus Brooksi ja ta kaaslaste üle jätkub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles