Koolitüdruk: Lembit Öpik nimetas mind Tuhkatriinuks ja üritas suudelda

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lembit Öpik ja Gabriela Irimia
Lembit Öpik ja Gabriela Irimia Foto: SCANPIX

Briti naine väidab, et endine parlamendiliige Lembit Öpik ajas talle ligi siis, kui ta oli kõigest 17-aastane.

Liberaaldemokraatide vabatahtlik aktivist Hannah Thompson, kes on nüüd 21-aastane, rääkis kõmulehele Daily Mail, et Öpik näppas parteikoosolekul tema kinga, nimetas teda Tuhkatriinuks ja tahtis, et neiu teda suudleks.

Thompsoni sõnul kutsus 48-aastane Öpik teda ka oma magamistuppa ja ühel teisel juhul pakkus, et nad võiksid koos mudavanni minna.

Öpik eitas Thompsoni väiteid: «Mul pole õrna aimugi, miks ta selliseid asju ütleb.»

«Ma olin 17 ja erakond kohtles seda juhtumit naljana. Ma loobusin liberaalnoorte aseesimehe kohast, sest mõned meesliikmed tegid panuseid minuga magamise kohta,» kirjeldas Thompson Facebooki leheküljel «Rock the Boat - Lib Dems against sexual harassment».

Thompsoni sõnul leidis juhtum aset tema kodulinnas Walesis. Enne Öpiku saabumist olevat kohalikud aktivistid kokku leppinud, et teda ei paigutata ööbima naisterahva majja - arvestades tema reputatsiooni.

Pärast kampaaniaüritusi suundus Thompson koos Öpikuga tudengibaari: «Mu king libises jalast, Lembit haaras selle ja jooksis nurga taha. Kui talle järele jõudsin, kutsus ta mind Tuhkatriinuks ja ütles, et saan kinga tagasi ainult siis, kui teda suudlen. Lõpuks ta siiski ei suudelnud mind, kuid ta kindlasti üritas.»

Thompsonit ärritas, et parteikaaslased nimetasid Öpiku käitumist lihtsalt naljatamiseks.

Thompson kaebas eelmisel aastal, et 50-aastane Walesi assamblee liige William Powell pani tema ja kahe noore tüdruku joogi sisse 2011. aasta absinti, katsus tema jalga ja asetas käe piha ümber. Ajalehele Daily Mail öeldi, et Powell sai seetõttu «ametliku kirjaliku hoiatuse».


 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles