Tasuta filmisari lõpetab

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist „Ma naudin seda heli".
Kaader filmist „Ma naudin seda heli". Foto: Pärnu uue kunsti muuseum

Pärnu uue kunsti muuseumis tubaste tegemiste aegu ehk sügisest kevadeni tuurinud tasuta tõsielufilmide programm läheb suvevaheajale. Punkti panevad hooajale reedel, 28. mail kell 18 linastuvad portugallaste Filipe Fernandesi, Rui Matosi ja Zulmira Gamito „Ma naudin seda heli” ning John Hakalaxi ja Kim Finni tehtud pooletunnine „Vahvad poisid.”

Esimeses, 17 minuti pikkuses linateoses uurivad filmi autorid  kuuendas klassis õppivaid lapsi. Neid huvitab, millised on võimalused nautida alternatiivset muusikat ja kas muusikaõpetus aitab lastel luua oma muusikalisi mudeleid.

Film on ingliskeelsete subtiitritega.

Hakalaxi ja Finni filmis on portreteeritud kolme Läänemere kaldal elavat poissi. Mathias laulab Soome poistekooris ja unistab ooperitäheks saada. Rootsi poiss Isak harrastab jäähokit ja unistab kutselise sportlase karjäärist NHLis, Oleg elab Tallinnas, tegeleb balletiga ja soovib saada Moskva Suure Teatri staariks.

Milliseid raamatuid aga loevad need 12aastased poisid ja mida on nad raamatutest õppinud? Film uurib, kuivõrd kolm poissi astuvad Huckleyberry Finni ja Robinson Crusoe jälgedes. Film on soome, eesti ja rootsi keeles, ingliskeelsete subtiitritega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles