Pandivere päevad algavad külakonverentsidega

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külad saavad mõõtu võtta ka vibulaskmises. Pilt on illustratiivne.
Külad saavad mõõtu võtta ka vibulaskmises. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Juba kümnendat korda toimuvad Pandivere päevade raames ka külakonverentsid.


Kuna Pandivere päevade näol on tegemist Väike-Maarja valla kodukandi päevadega, siis on nende päevade eesmärk viia Pandivere päevade pidustusi ka Väike-Maarjast välja ning tutvuda valla erinevate külade elu-oluga.
 
Seekord on külakonverentside korraldamine jõudnud Aburi ja Määri külla.

Aburi külas saadakse kokku teisipäeval, 1. juunil kell 18 haljalasalal tiigi kaldal ja Määri küla kiigeplatsil kolmapäeval, 3. juunil kell 18.

Lisaks meenutustele arutletakse konverentsidel koos vallajuhtidega ka külade arenguvõimaluste üle ning esinevad isetegevuslased.

Aburi külas laulab kontserdiks Juhan Kangur Rakvere meeskoorist. Määri külas saab kuulda kapell Sirili kontserti ning osalevad ka külalised valla sõprusvallast Sonkajärvist.

Külakonverentsidele on oodatud nii endised kui praegused külaelanikud, naabrid ja muidu huvilised.
 
Igal Pandivere päeval on olnud oma moto.

Seniseid päevi on pühendatud loodushoiule ja looduskaitsele, lastele ja vanuritele, siinkandi kuulsustele ja kultuuritegelastele, kodukohale, seltsidele, isetegevuslastele, peredele, sõprusele ja sõpradele, külaliikumisele ja mõisakultuurile.

Tänavuste Pandivere päevade moto on “Külad kaasa!”. Sellega kustuvad korraldajad Pandivere päevadel külasid endast märku andma ja oma võistkondi välja panema rahvuslikel spordivõistlustel: käesurumises, köieveos, vibulaskmises, naisekandmisel, kalapüügivõistlustel, aga ka degusteerimisvõistlusel, kus hinnatakse koduõlu, leiba ja hoidist liha kõrvale.

 
Külakonverentse peetakse 2001. aastast alates. XXIII Pandivere päevad toimuvad Väike-Maarjas 5. ja 6. juunil, ürituste kavaga saab tutvuda valla kodulehel www.v-maarja.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles