Eksperdid kahtlustavad, et Vene «kummituslaeval» on kannibalrotid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ljubov Orlova
Ljubov Orlova Foto: SCANPIX

Briti eksperdid kahtlustavad, et Venemaale kuuluva, kuid tühjalt seilaval laeval on tuhandeid näljas rotte, kes võivad jõuda Suurbritannia ja Iirimaa randa.

 

Maha jäetud alus Ljubov Orlova jäi Põhja-Atlandile triivima aasta tagasi, kui see puksiirlaeva küljest lahti tuli, edastab Daily Mail.

Laev taheti viia Kanadast Newfoundlandist Dominikaani Vabariiki.

Briti rannavalve andmetel liigub 40 aasta vanune laev kursil, mis on Briti saarte suunas.

Uurijate arvastes on laeval sadu kui mitte tuhandeid haigeid rotte, kes söögi puudusel on hakanud liigikaaslasi sööma.

Laeva liikumist on jälgitud satelliitide abil. Saadud informatsioon lubab oletada, et laev jõuab Iirimaa läänerannikule, Šotimaa või Inglismaa rannikule.

«Teada on vaid see, et alus on kuskil triivimas ning sellel on suur hulk teineteist söövaid rotte,» lausus teadlane Pim de Rhoodes.

Meeskond jättis 4250-tonnise Ljubov Orlova, mis kunagi mahutas 110 reisijat, maha Newfoundlandis 2010. aastal, kuna omanikega ei jõutud palgas kokkuleppele.

Kaks aastat hiljem taheti see viia Dominkaani Vabariiki, kus see oleks vanarauaks tehtud.

Kui laev jäi triivima, loobus Kanada valitsus otsingutest. Seiklejatele pakub see tühi alev huvi, kuna selle vanaraua väärtus on umbes 800 000 dollarit.

Möödunud aasta märtsis oli Ljubov Orlova Atlandi ookeani keskosas. Sellele viitas laevalt saabunud raadiomajaka signaal, mille võis edastada merre kukkunud päästeparv.

Paar nädalat hiljem leidis satelliit midagi, mis liigub Šotimaa ranniku suunas, kuid samas alust ei leitud. Pärast seda Ljubov Orlova kohta andmed puuduvad.

Iirimaa rannavalve sõnul jätkavad nad jälgimist, et hoida ära selle aluse oma rannikuvette jõudmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles