Juveelikunstnik, kellel ei ole sõrmi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juveelikunstnik, kellel ei ole sõrmi
Juveelikunstnik, kellel ei ole sõrmi Foto: SCANPIX

Suurbritannias Somersetis Frome`is elab ja töötab tuntud juveelikunstnik, kelle teeb eriliseks see, et tal ei ole sõrmi.

48-aastane Annette Gabbedey loob filigraanseid sõrmuseid, kõrvarõngaid ja kaelakeesid, kasutades selleks teemante, opaale ja teisi vääriskive, edastab Daily Mail

Naine sündis sõrmedeta, kuid see ei takistanud tal saada edukaks kullasepaks ja kunstnikuks. 

Gabbedey sõnul ei kujuta ta ette, et tal oleks sõrmed, sest need lihtsalt segaksid töö tegemist.

«Olen tavaline inimene, mitte invaliid. Mulle teeb head meelt, et mu tööd hinnatakse. Ehete tegemine on väga peen näputöö ja selle tõttu küsitakse minult sageli, kuidas ma suudan ehteid teha. Vastan, et sõrmed lihtsalt segaksid,» lausus inglanna.

Gabbedey sõnul kasvas ta üles perekonnas, kus teda toetati. Ta õppis juveliiride koolis ning hiljem kuulsate Londoni Hatton Gardeni juveliiride käe all.

Ta kolis Somerseti 24 aastat tagasi ja temast on nüüdseks saanud Suurbritannia üks mainekamaid juveliire ja ehtekunstnikke.

«Me ei ole end kunagi teistsuguseks pidanud. Sündisin sõrmedeta ja see ei ole minu jaoks probleem,» lisas naine.

Ta kasutab ehete tegemisel just tema jaoks valmistatud masinaid ja abivahendeid.

Kõige kallima tema poolt valmistatud ehtekomplekti hind on 25 000 naela. Tegemist on kollasest ja valgest kullast sõrmusega, millel on 18-karaadine opaal ning teemantidest kaelakeega.

Selle valmistas ta endale kui tal täitus 21. tööaasta ehtekunstnikuna.

Pilte vaata siit.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles