Sherlocki rakendus lubab ise Sherlock olla

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Benedict Cumberbatch Sherlock Holmesina
Benedict Cumberbatch Sherlock Holmesina Foto: SCANPIX

Menuka Briti seriaali «Sherlock» põhjal loodud mobiilirakendus Sherlock: The Network lubab selle sarja fännidel kogu maailmas detektiiv Sherlock Holmesi uurimistele kaasa aidata.

Mobiiltelefoni kasutades saavad mängijad navigeerida Londoni tänavatel otsides vihjeid, lahendades mõistatusi ja luues pildi, mis juhtuda võis.

Rakenduses olevad tegelased räägivad mängijatega.

Nii seriaalis kui rakenduses saab näha Sherlock Holmesina Benedict Cumberbatchi, dr. John Watsonina Martin Freemanit ja Mycroftina Mark Gatissi.

Võimalik on lahendada kümme uut müstilist juhtumit, mille käigus saab teha salvestusi, murda arvutitesse, dekrüpteerida koode ja panna juhtlõngade abil juhtunust pilt kokku.

Alates kadunud inimestest pommiähvarduste, mürgi ja mõrvadeni jõuavad kõik juhtlõngad lõpuks Sherlockini.

Virtuaalses Londonis saab navigeerida metroo ja takso abil ning jalgsi. Eesmärgiks on lahendada iga juhtum nii kiiresti kui võimalik.

Uue mobiilirakenduse lõi Austraalia firma The Project Factory ja seda saab osta iTunesis nelja euro eest.

Selle firma loomingulise juhi Rob Barnesi sõnul tegid nad rakenduse loomisel tihedat koostööd «Sherlocki» seriaali tegijafirmaga Hartswoods Films ning ka peategelasi kehastavate näitlejate Cumberbatchi ja Freemaniga.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles