Video: Kaagvere erikooli tüdrukute mäss

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaagvere erikooli tüdrukud (vasakult) Liisi Kongi, Jelena Artamonova, Janne Luhaorg, Reelika Kaldma ja Olesja Neurashkova unistavad, et tugiisikud aitavad neil koolist lahkumise järel elu õigesse rööpasse seada
Kaagvere erikooli tüdrukud (vasakult) Liisi Kongi, Jelena Artamonova, Janne Luhaorg, Reelika Kaldma ja Olesja Neurashkova unistavad, et tugiisikud aitavad neil koolist lahkumise järel elu õigesse rööpasse seada Foto: Postimees.ee

Kaagvere erikoolist põgenes kokkuseotud linade abil kolm tüdrukut. Ka sel nädalavahetusel tuli politseil koolimajja sõita – tüdrukute põgenemiskatsest kasvas mäss, mida tuli lahendama kolm politseipatrulli.

Eriti lärmakas meeleolu valitses Tartu maakonnas, Kaagvere erikoolis ülemöödunud pühapäeva hilisööl. Politsei sai väljakuste, et tüdrukud on kooli ühiselamus alustanud mässu. Sündmuskohal oli näha teise korruse aknast välja lennanud mööbel ja riided. Kaks peamist märatsejat toimetati kiirabiga Tartu psühhiaatriahaiglasse.

Ka möödunud nädalal oli patrullil kooli juurde asja. Ka siis lõhuti ära teise korruse aken, mille kaudu kolm tüdrukut linadest meisterdatud köie abil põgenesid. Üks saabus tagasi juba mõne aja pärast, kuid kaks neidu jäidki tol ööl kadunuks.

Aja jooksul on politseil tulnud Kaagvere erikoolis käia õige mitmel korral, kuid eriti tihedalt on patrulli abi tarvis läinud just käesoleval aastal.

Noorsoopolitseinik Veronika Kivilaid: Põhiliseks probleemiks on olnud kas avaliku korra rikkumine või on kutsutud politsei kohale joobe tuvastamiseks. On olnud tegu kas narkootilise aine või alkoholiga.

Kaagvere erikooli direktor Maire Reest: Tuleb arvestada, et tegu on siiski erikooliga. Siia suunatakse sellised lapsed, kellel on väga tõsised käitumisprobleemid. Ma leian, et arvata, et analooseid juhtumeid meie koolis ei saa olema edaspidi, see on naiivne.

Kindlasti neid tuleb, aga see mis praegu toimub on meie jaoks tõepoolest erakordne juhtum ja siit on kindlasti palju, mida õppida.

Koolis õpib hetkel 28 tüdrukut. Kaks ja pool aastat Kaagvere erikooli direktoriametit pidanud Maire Reesti sõnul pole selle aja jooksul midagi taolist juhtunud.

Reest: Praegu on kindlasti vara veel öelda, mis milleni viis. Siin on mingid asjaolude kokkulangemised. Asjaoludeks võivad olla näiteks hiljuti kooli tulnud uued tüdrukud.

Sel aastal on hästi palju uusi lapsi. Hästi keerulisi lapsi. Lapsed ongi keerulisemaks meil muutunud. Meil on ka palju uusi töötajaid. Ja siin on hästi palju muid asjaolusid ka veel lisaks.

Direktori sõnul ei tohiks siiski kõiki tüdrukuid paari patuoina pärast ära märgistada

Reest: Enamuse meie laste arvates oli toimunu väga taunimisväärt. Nad ei kiida seda heaks. Nad on õnnetud ja nukrad, et selline asi jälle aset leidis, sest tegelikult toimub meie koolis väga palju ka väga toredaid ettevõtmisi ja üritusi.

Ja sellised üksikud sündmused, mida siis ka meedias kajastatakse, jätavad varju hästi palju positiivset, mis siin toimub.

Vaata videot!

Mida sina asjast arvad?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles