Venemaa oligarhi kallima ümber lahvatas rassismiskandaal

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daša Žukova
Daša Žukova Foto: SCANPIX

Venemaa miljardäri Roman Abramovitši elukaaslane tekitas skandaali, kui temast tehtud foto avaldati internetiväljaandes.

Moelehekülg Buro 24/7 avalikustatud fotol on näha modell Daša Žukovat istumas toolil, mis kujutab poolalasti tumedanahalist naist, edastab Daily Mail.

Žukovast tehti fotod seoses tema uue ajakirja Garage ilmumisega. Rassistliku sisuga fotod pani pildijagamisleheküljele Instagram Miroslav Duma.

Nii Buro 24/ 7 kui Instagrami tekkisid nende fotode juurde solvavad kommentaarid: Duma kustutas fotod Instagramist.

«See on tõeliselt rassistlik suhtumine,» edastas Venemaa naiste õigusi kaitsev organisatsioon.

Fotol on 32-aastast modelli Žukovat näha kandmas valget pluusi ja teksaseid, kui ta istub toolil, mis koosneb selili mustanahalisest mannekeenist. Nukk kannab kõrge kontsaga saapaid ning need on tooli seljatoed. Lisaks veel musti nahkpükse, ja kindaid, andes talle dominatriksi välimuse.

Kriitikute sõnul Žukova sõna otseses mõttes istub musta naise peal, surudes teda alla.

«Tegemist on väga rassistliku fotoga. Kunstis ja moes on rassismiteema alati olnud, kuid mitte nii räigel kujul. Rassism ei ole kunagi looming, vaid ainult rassism,» nentis Briti moeväljaande Fashion Bobd Daily toimetaja Claire Sulmers.

Vene päritolu Daša Žukova kasvas üles USAs, kus sai hea hariduse. Ta töötas modellina nii Venemaal kui Suurbritannias.

Žukoval ja Abramovitšil on kaks last – 3. detsembril 2009 sündinud Aaron Alexander ja 15. aprillil 2013 sündinud Leah Lou. Abramovitšil on varasemast suhtest veel viis last.

Pilti vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles