Eesti sõdurite karm reaalsus – dokumentaalfilm «Veregrupp» täna Kanal 2s

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti sõdurite karm reaalsus – dokumentaalfilm «Veregrupp»
Eesti sõdurite karm reaalsus – dokumentaalfilm «Veregrupp» Foto: Kanal 2

Täna kell 20:30 tele-esilinastub Kanal 2s intrigeeriv ja põnev dokumantaalfilm «Veregrupp», mis räägib Eesti missioonisõduritest Afganistanis. Film keskendub Andreile, kes kaotas missioonil oma jala, kuid vaatamata sellele kibeleb ta tagasi sõjatandrile.

Möödunud aasta oktoobris Eesti kinoekraanile jõudnud suurt tähelepanu võitnud dokfilm toob vaatajani reaalse pildi Eesti missioonisõduritest, kes osalevad Afganistani sõjas.

Nende stressirohke töö ja painav hirm miini otsa sattuda kõlavad kokku kaks aastat tagasi Afganistanis jala kaotanud Andrei saatusega. Naasnud kodumaale, pingutab Andrei, et oma invaliidsust trotsides relvavendadega sõjatandril taas ühineda.

Läbi sõjameeste intiimsete pihtimuste ja eluohtlike olukordade moodustub siiras portree Afganistanis teenivate eesti poiste argipäevast.

Milline on sõduri vaimne teekond, tema vastutus oma kaaslaste, kodumaale jäänud lähedaste ja kohaliku rahva ees? Näidates eestlaste koostööd afgaanidega otsib film jälge, mis meie sõduritest sinna maha jääb. Filmi autor on Leeni Linna.

Kodumaine dokumentaalfilm «Veregrupp» on Kanal 2s täna kell 20:30, kohe pärast «Jane ja Urmet pluss 10».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles