Hispaania kardinal: homoseksuaalsus on ravitav

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania kardinal: homoseksuaalsus on ravitav
Hispaania kardinal: homoseksuaalsus on ravitav Foto: SCANPIX

Hispaania kardinal, kellest sai paavst Franciscuse nõunik, teatas eile meedias, et homoseksuaalsus on haigus ja see on ravitav.

85-aastase Fernardo Sebastiani sõnul on homoseksuaalsus ebaõige seksuaalsuse avaldumise viis, edastab The Local.

«Homoseksuaalide seksuaalsus avaldub väärastunud moel. Seksi tegelik eesmärk on järglaste saamine. Homod võivad end selles läbikukkunuks pidada,» lausus Vatikani uus kardinal.

Kardinali arvates saab homoseksuaalsust ravida nagu näiteks kõrgvererõhutõbe.

«Meil kõigil on mõni tervisehäda või haigus. Mul on näiteks kõrge vererõhk. Ma teen kõik, et mu vererõhk normaalne oleks. Olen veendunud, et õige raviga saab ravida ka homoseksuaalsust,» jätkas hispaanlane.

2013. aasta juulis ütles paavst Franciscus, et ta ei mõista homoseksuaale hukka.

«Kui jumal tahab, et sellised inimesed on olemas, siis mis õigusega mina neid hukka mõistan? Neid ei peaks sildistama,» lausus paavst.

Vatikan teatas möödunud aasta oktoobris, et nad plaanivad katoliiklaste seas viia läbi homoseksuaalsuse teemalise küsitluse.

Sebastiani sõnul ei lähe tema seisukoht paavsti omaga vastuollu.

«Paavst respekteerib ja aktsepteerib kõiki, minemata katoliku kiriku traditsioonilise suhtumisega vastuollu. Üks asi on olla homoseksuaalide suhtes tolerantne, teine asi aga õigustada homoseksuaalsust. Inimestel on nõrkused, kuid neid ei pea eksponeerima ega rõhutama,» leidis kardinal.

Sebastiani arvates just seda paavst oma seisukohaga mõtleski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles