Audrust saadetakse teele ajalooline postitõld

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Audru muuseumi juures toimub Pärnumaal ainukese Eestis valmistatud ajalooliselt autentse 19. sajandi postitõlla replikaadi pidulik teelesaatmine.
Audru muuseumi juures toimub Pärnumaal ainukese Eestis valmistatud ajalooliselt autentse 19. sajandi postitõlla replikaadi pidulik teelesaatmine. Foto: Urmas Luik

Täna, 24. mail kell 19 toimub Audru muuseumi juures Pärnumaal ainukese Eestis valmistatud ajalooliselt autentse 19. sajandi postitõlla replikaadi pidulik teelesaatmine.

Üritusel osalevad peale postitõlla ja hobuste meeskoor, pasunakoor ja rahvatantsijad ning  pealtvaatajatel avaneb harukordne võimalus läbi romantilise sajandite hämaruse postitõllaga kallimale armastuskiri saata, teatas Eesti Vabariigi ametliku paraadvapi valmistaja OÜ Ainulaadsed Puutööd juhataja Kuido Sipp.

„Teadaolevalt ei ole seda tüüpi postitõldu säilinud mitte ühtegi, seega on tegemist ainulaadse tõllaga kogu maailmas,“ ütles Sipp.

Osaühingu Ainulaadsed Puutööd töökojas Audrus on peagi valmimas veel teinegi maailma mõistes ainulaadne tõld, mis oma ilu ja tehnilise taseme poolest on veelgi suurem samm edasi, kuid see avalikustatakse alles pärast valmimist.

OÜ Ainulaadsed Puutööd on teadaolevalt ainuke firma Eestis, mis peale puutõldade vedruvankreid, saane ja tõldu ka tipptasemel restaureerib. Samuti teeb firma igasugu muid ehitus- ja puutöid, valides neist keerulisemaid ja ilusamaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles