Norras on ametlikuks rahvusroaks rohkem kui 40 aastat olnud fårikål, mis koosneb keedetud lambalihast, milles on kont, kapsast, kartulitest ja kastmest.
Norras otsitakse uut rahvusrooga
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nüüd kuulutati Norras välja uue rahvustoidu leidmiseks üleriigiline võistlus, edastab The Local.
Selle võistlusega tähistatakse samas Norra konstitutsiooni 200. aastapäeva.
Toiduvõistluse kuulutas välja Norra põllumajandusminister Sylvi Listhaug.
Fårikål'ist sai Norra rahvusroog 1970. aastal, kui raadiosaade Nitimen valis selle toiduvalmistamise võistluse võitjaks.
«Küsisin endalt, mida erilist oleks Norral pakkuda 2014. aastal? Millised on erinevate regioonide põhiroad praegu?» küsis minister rahvustoidu võistluse väljakuulutamisel.
Reeglite kohaselt peavad valitava toidu põhilised koostisained pärinema Norrast. Selle tõttu ei saa rahvusoraks saada ei Itaalia pitsa ega ka Lähis-Ida falafel.