Disney On Ice koreograafid on lavastanud kavasid olümpiavõitjatele ja maailmameistritele

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Disney On Ice
Disney On Ice Foto: Live Nation Baltics

Juba kolme nädala pärast esietendub Tallinnas maailmakuulus DISNEY ON ICE jääetendus. Eestis näidatakse showd nimega Fantaasiamaailmad, mille raames saab publik nautida Disney lemmiktegelasi armastatud joonisfilmidest «Autod», «Väike Merineitsi», «Tinker Bell» ja «Lelulugu 3».

Kogu perele elamusterohket vaatemängu pakkuva jääetenduse kallal töötas ka kaks tuntud koreograafi. Autode, Väikese Merineitsi ja Tinker Belli etenduse osad on valminud kanadalanna Sarah Kawahara käe all. Sarah on maineka Emmy auhinna kahekordne omanik. Ta on töötanud Salt Lake City talveolümpia ava- ja lõputseremoonia (2002) juures ning on aidanud kavasid lihvida maailmameistrile ja olümpiapronksile Chen Lu’le, olümpiahõbedale Rosalyn Sumnersile ning maailmameistrivõistluste pronksidele Jenni Menole ja Todd Sandile. Fantaasiamaailmad on Sarah jaoks juba neljas Disney On Ice show, milles ta kaasa lõi.

Kooreograafi sõnul teeb Fantaasiamaailmade show eriliseks see, et siin on ühendatud mitu erinevat lugu lemmikjoonisfilmidest. «Autod on kohe kindlasti värskendav vaheldus jäämaailmale ja nägime palju vaeva, et see lugu jääl ellu tuua. Suurimaks väljakutseks oli minule siiski Väike Merineitsi, sest taotlesime illusiooni, justkui tegevus toimuks vees, mille loomisel kasutasime suures koguses siidikangast – kokku on kaksteist suurt kangatükki, mida liikuvatesse mustritesse sättisin. Igaüks neist on kolm meetrit lai ja seitse meetrit pikk. See on väga põnev ja muudab jää pinna hoopis eriliseks tekstuuriks. Väike Merineitsi oli minu jaoks ka lihtsalt väga lõbus, mu lemmiktegelaskuju Ursula on eriti koomiline. Ja siis on muidugi veel Tinker Bell. Olime kõik meie meeskonnas väga elevil, teades, et paneme uue loo elama. Minu enda jaoks on Disney On Ice etenduse üks eriliselt maagilisi hetki kui Haldjaoru haldjad toovad koos Tinker Belliga kevade enda maale ja  kogu jää kattub lilledega,» ütles Kawahara.

Etenduse Lelulugu 3 osa on Ameerika koreograafi Cindy Stuarti pärusmaa. Cindy on töötanud koos selliste nimedega nagu Katarina Witt ja Brian Orser, olümpiakulla Robin Cousinsi, olümpiavõitjate ja maailmameistrite Shen Xue ja Zhao Hongbo ning olümpiavõitjate Jamie Salé ja David Pelletieriga. Cindy on ühtlasi mitmete Disney On Ice showde juhtiv koreograaf.

Stuarti sõnul meeldib talle näidata igat etenduse osa erinevas valguses ning luua mitmekülgsust ja tunnuslikke erinevusi igas etteastes. «Selleks et tuua lelud jääle, vaatasin Lelulugu filmi üle ja üle. Jessie ja Woody ei ole mulle võõrad, olen nendega juba varemgi tegelenud ning nende karakteritega kokku kasvanud. Tegin lihtsalt kindlaks, et võtame antud rollidesse väga õiged uisutajad, kes kehastaks võimalikult tõepäraselt Jessiet, Buzzi ja Woodyt. Alustame aga Roheliste Armee meestega, mis on eriti lõbus, sest nad on küll väga militaarsed, aga oleme seekord nad natuke «üles tuuninud». Üks neist laskub lausa langevarjuga. Barbie ja Ken on mu uued lemmikud! Nendega kaasneb samuti palju rõõmu, Barbie on ju nii naiselik ja see meeldib mulle. Lisaks, kuna ta on suurepärases vormis, on tema kostüümiks kogu keha kattev trikoo, mis tagab vaba liikuvuse ja painduvuse uisutamises. Üheks minu suurimaks väljakutseks oli show finaal. Meil on korraga uisutamas Lelud, Rohelise Armee mehed ja paljud teised tegelaskujud. Ehk väga palju inimesi jääl ning oli tõepoolest katsumuseks neid kõiki märgatavalt liikuma panna ja fookusesse sättida. Seega alustasin paberil täpselt asja välja joonistamisest ning paigutamisest, et publikul oleks kohapeal visuaalselt seda uisutajate massi kerge vaadata,» lisas Stuart.

7. – 9. veebruaril saab publik Saku Suurhallis korraga nautida lemmiktegelasi mitmetest Disney/Pixar joonisfilmidest, sest Disney On Ice jääetendus tõmbab endaga lummavasse seiklusesse koguni nelja maagilisse paika. Muinasjutuline jääretk viib pealtvaatajad «Autode» võidusõidumaailma, kus jääle kihutavad elusuuruses autod, kutsub külastama Andy magamistuba, et kohtuda seal «Leluloo 3» tegelastega, rõõmustab pealtvaatajaid veealuse reisiga «Väikese Merineitsi» Ariel’i juurde ja sealt edasi müstilisse Haldjaorgu armastatud haldja Tinker Bell’i juurde. Jääle hüppavad ka Miki- ja Minni-Hiir isiklikult, kes näitavad koos part Donald’i ja koer Goofy’ga jääl muljetavaldavaid oskusi, omades igaüks enda unikaalset stiili uisutamises ja liikumises.

Fantaasiamaailmades on ühendatud uisutamine, tants, sportvõimlemine ja näitlemine. Kõik see lisab showle energiat ja põnevust ning kaunistab meeldejäävaid ja tuttavaid filmistseene jääetenduse eripäraga.

Kogu perele elamusterohket vaatemängu pakkuv Disney On Ice annab Tallinnas viis etendust. Ühte etendust mahub vaatama vaid 3500 inimest, sest jää katab kogu Saku Suurhalli põranda, mis tagab suurepärase vaate ning võimaldab nautida maailmakuulsat jääetendust kõikidelt istekohtadelt.

Etenduste ajad:

7. veebruar (reede)

kell 19:00 (uksed avatakse 18:00)

8. veebruar (laupäev)

kell 11:00 (uksed avatakse 10:00)

kell 14:30 (uksed avatakse 13:30)

9. veebruar (pühapäev)

kell 11:00 (uksed avatakse 10:00)

kell 14:30 (uksed avatakse 13:30)

Fantaasimaailmad etendus kestab kokku kaks tundi, kuhu mahub vahele 15-minutiline vaheaeg.

Piletid Disney On Ice etendustele hinnaga alates 29 eurost on müügil ainult Ticketpros – internetipoes aadressil www.ticketpro.ee, kõigis Ticketpro müügipunktides, Statoili teenindusjaamades, Selverites ning valitud Eesti Posti kontorites üle Eesti. Lastele, lasteaedade ja kooligruppidele kehtivad soodushinnad. Laps kuni 3 elusaastani saab istuda vanema süles tasuta.

Disney On Ice Tallinna etenduste produtsent on Live Nation Baltics koostöös Feld Entertainmentiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles