Karusnahk aitab maandada stressi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

"Minu enda kährikust kott on tänaseks aasta aega vana, kannan seda 365 päeva aastas, mahutab arvuti, märkmiku ja kõik muu vajaliku," kinnitab staarköösner  Ilona Abdullajeva, kes on tuntust kogunud, kui Savisaarele stressimaandava karvamütsi disainer.

Ilona Abdullajeva:  Ausõna, seda pole mina välja mõelnud, seda räägivad kliendid: karusnahast käekotil on kaks huvitavat omadust.

Esiteks: kui sa teda juba korra oled hakanud kaasas kandma, siis ei saa enam maha jätta – kott on kui koduloom, nagu laps, keda tahad ikka ja jälle silitada.

Teiseks: kuigi kassi silitamine pidi stressi maandama, siis sama efekt on ka karusnahast käekotiga. Kannad kaasas, silitad aegajalt ja stress kaob!

Tegelikult olen seda ka ise märganud, kuid ega siis mind ei usuta! Ma ei tea, kas selle teraapia teeb ära karv või on asi looma energeetikas, mis kandub edasi ka läbi karusnaha. Aga töötab!

Kuigi karunahast käekott on selline luksus, mida tellitakse harva, lugesin siiski kokku, et 2013 aastal sai neid minu ateljees valmistatud 22 tükki. Kõik erinevad, rebasest, kährikust, koprast, naaritsast, jänesest jne.

Vaata pilte!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles