Sotsiaalmeedias külvatakse paanikat inimeste kiibistamisega

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kätte pandud mikrokiip
Kätte pandud mikrokiip Foto: Wikipedia.org

Juba pikka aega on käsitletud nii tava-kui sotsiaalmeedias futuristlikku inimeste kiibistamise teemat.

Viimastel aastatel on sotsiaalmeedias lahvatanud sellel teemal lausa paanika. Sellele aitasid kaasa ka endise luureanalüütiku Edward Snowdeni paljastused USA Riikliku Julgeolekuagentuuri NSA globaalse jälgimistegevuse kohta.

Väidetavalt alustati USAs valitsuse ja tervishoiuameti nõudmisel kodanike mikrokiibistamist juba 2013. aastal.

Kiip süstitakse kätte. Sellel on olemas kõik vajalik, kaasa arvatud isiku- ja pangaandmed,

et jälgida inimese elu pidevalt. Vandenõuteoreetikute sõnul on sõna otseses mõttes tegemist inimeste orjadeks muutmisega.

Kui kellelgi õnnestub talle pandud kiip välja lülitada, siis hakatakse teda julmalt diskrimineerima. Mikrokiipide abil pidavat USA valitsus jälgima mittelojaalseid kodanikke ja terroriste.

Tulevikus võib kiibi välja lülitanud osutuda lindpriiks, kellel ei ole mitte kuskil asu. Tema ainsaks valikuvõimaluseks jääb siis surm.

Euroopa Liidust ei ole teada kiibistamise juhtumeid, kuid skeptikute arvates võib see ka varsti Euroopa riikidesse jõuda.

Sotsiaalmeedias levib ka lause: «Kui oleks valida inimeste kiibistamise ja selle vahel, et Maa põrkab kokku asteroidiga, siis tuleks eelistada viimast».

Mitmed teadlased ja performance`i kunstnikud on katsetanud inimkiibistamist. Seda küll uurimise, mitte kellegi allutamise mõttes.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles