Piimakakao aitab pärast trenni kõige paremini taastuda

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piimakakao aitab trenni järgselt kõige paremini taastuda
Piimakakao aitab trenni järgselt kõige paremini taastuda Foto: SCANPIX

Pärast treeningut ei tule tarbida ekstravagantseid energiajooke, et uut energiat saada, vaid sobib ka kakao.

Gretchen Reynoldsi raamatus «Treening 2.0» käsitletakse uusi spordiuuringuid, lükatakse ümber vananenud arusaamu treeningutest ja selgitatakse, kuidas pärast treeningut energiat taastada, kirjutab iltasanomat.fi.

Raamatus soovitatakse treenijatel süüa nagu nad tavaliselt söövad. Kui treenitakse päevas rohkem kui üks tund, tuleks tarbida üsna palju süsivesikuid.

Päevasest kalorikogusest 60 protsenti peaks pärinema süsivesikutest. Samas on päevane soovitatav süsivesikute kogus 55 protsenti.

Energia- ja valgujookide tarbijatele annab Reynoldsi raamat uusi näpunäiteid. Raamatu kohaselt on hiljutised uuringud näidanud, et kõige efektiivsem energia taastamise vahend on väherasvane piimakakao.

Piimakakaos on tasakaalus kogus süsivesikuid ja valke. Just need taastavad sporti tehes kaotatud energia kõige paremini.

Ära on toodud ka katsed, milles sportlased jõid pärast treeningut kakaod.

Kakaod tarbinud taastusid treeningust kiiremini kui suhkrut sisaldavaid spordijooke või vett joonud.

Lisaks olid piimakakao joojate lihased tugevamad, nad olid vastupidavamad ja nad põletasid kõige enam rasva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles