Galerii: Urve Tiidus ja Neinar Seli tõmbasid Liikumisaasta 2014 käima tasuta kruuside ja seinakalendritega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Algas Liikumisaasta 2014

2014. aastal tähistatakse Eestis liikumisaastat, mille eesmärk on tõsta teadlikkust liikumise olulisusest ning seeläbi suurendada liikumisharrastusega tegelejate osakaalu Eesti elanikkonnas.

Liikumisaasta on ellu kutsutud Kultuuriministeeriumi initsiatiivil. «Sellel aastal on tõstetud esile liikumisharrastus, sest tahame kutsuda senisest rohkem inimesi liikuma. Kui liikumisharrastusest saab igapäeva lahutamatu osa, on Eesti inimene tervem, rõõmsam ja tegusam. See ongi liikumisaasta eesmärk,» kinnitas värske kultuuriminister Urve Tiidus.

Liikumisaasta tegevused viib ellu Eesti Olümpiakomitee, mis on aastaid töötanud liikumisharrastuse edendamisega. EOK president Neinar Seli märkis, et liikumisharrastuse arendamine on äärmiselt oluline.

«Seda nii tippspordi järelkasvu kui ka ühiskonna seisukohast. Mida tervem ja liikuvam on elanikkond, seda lihtsam on üles ehitada tõhusat tippspordi süsteemi. Kui meie tulevaste spordikangelaste emad-isad on liikuvad, aktiivsed ja seeläbi ka tervemad, on sama nende lapsed.»

«Ehk siis, mida rohkem inimesi liigub, seda suurem edu saadab meid ka maailma spordiareenil. Uuringud näitavad, et liikumisharrastusega tegeleb piisavalt vaid umbes kolmandik Eesti inimestest ja umbes sama palju ei liigu üldse. Liikumisaastaga soovime seda muuta ning liikumisrõõmu ja tervise võimalikult paljude inimesteni tuua,» rääkis Seli.

Inimeste liikuma innustamiseks koguneti eile Pirita spordikeskusesse, kus innustati rahvast uisutama ja metsaradadel kepikõndi harrastama. Kohal olid nii aktiivsed pensionärid, kui ka mudilased.

Seli ja Tiidus ise küll spordidresse selga ei tõmmanud, kuid see eest kinkisid nad spordientusiastidele nii tasuta kruuse, kui ka seinakalendreid.

Vaata pildigaleriid ja videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles