Empire State Buildingul topless-pilte teinud fotograaf anti kohtusse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Empire State Building (esiplaanil)
Empire State Building (esiplaanil) Foto: SCANPIX

USAs New Yorgis asuva kuulsa pilvelõhkuja Empire State Building omanikud andsid kohtusse fotograafi, kes selle hoone 86. korrusel tegi palja ülakehaga modellist fotosid.

Juhtum leidis aset möödunud aasta augustis, kui modell oli rahvast täis vaatlusplatvormil, kus ta ülakeha paljastas ning 30-aastane fotograaf Allen Henson temast oma mobiiltelefoniga pilte tegi, edastab Yahoo News.

Need fotod jõudsid internetti ning puhkes skandaal. Pilvelõhkuja omanike sõnul oli tegemist häbiväärse käitumisega, kuna fotode tegemise hetkel oli seal palju turiste, kaasa arvatud lapsi.

«Tegelikult oli see sotsiaaleksperiment,» selgitas fotograaf, kelle käest hoone omanikud loodavad kohtu kaudu saada üks miljon dollarit kahjutasu.

Henson on moefotograafina töötanud kolm aastat ning varem on ta palja ülakehaga modelle pildistanud Keskpargis ja Manhattani Peninsula hotellis.

Hensoni sõnul tekkis tal sotsiaaleksperimentide idee 2013. aasta mais, kui ta nägi, kuidas New Yorgi politseinikud arreteerisid paljaste rindadega naised.

Hensoni sõnul tahtis ta ühiskonna taluvuse piire kombata ning Empire State Buildingul tehtud eksperiment ei olnud professionaalne fotosessioon.

«Olen professionaalne fotograaf, kuid see ei tähenda seda, et iga kord, kui ma kaamera võtan, on tegemist fotosessiooniga,» selgitas mees.

Empire State Buildingu omanikud süüdistavad fotograafi ka vaatamisväärsuse maine kahjustamises ning selle ärakasutamises oma ärihuvides.

Igal aastal külastab Empire State Buildingut umbes neli miljonit inimest.

1931. aastal valminud 102 korrusega Empire State Buildingu kõrgus on 381 meetrit ning koos antenniga 449 meetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles