Beyoncé: sooline võrdsus on ikka veel müüt

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Beyoncé
Beyoncé Foto: Beyonce

Popdiiva Beyoncé peab soolist ebavõrdsust suureks probleemiks ja ta avaldas selleteemalise essee.

Staar imestab, miks saavad naised Ameerikas sarnastel positsioonidel palju vähem palka kui mehed, vahendab Contactmusic.

«Peame lõpetama uskumise sellesse müüti, mis on sooline võrdsus. See lihtsalt pole veel reaalsus. Tänapäeval on pool USA tööjõust naised, kuid keskmine töötav naine teenib vaid 77 protsenti sellest, mida teenib keskmine töötav mees,» märkis Beyoncé. «Seni, kuni mehed ja naised seda aktsepteeritavaks peavad, pole muutusi loota.»

«Inimkond vajab nii mehi kui naisi, oleme võrdselt tähtsad ja vajame üksteist. Miks siis on ühed vähem võrdsed kui teised? Selline vanamoodne suhtumine sisestatakse meisse algusest peale. Peame õpetama poistele võrdsuse ja austuse reegleid, nii et kui nad üles kasvavad, on sooline võrdsus nende jaoks loomulik elustiil. Peame õpetama tüdrukutele, et nad võivad püüelda nii kaugele ja kõrgele, kui inimlikult võimalik,» kirjutas lauljatar.

Beyoncé lisas: «Meil on ees veel palju tööd, kuid jõuame kindlasti eesmärgini, kui püüdleme selle poole koos. Naised moodustavad üle 50 protsendi rahvastikust ja üle 50 protsendi hääletajatest. Peame nõudma, et meil kõigil oleks käeulatuses sada protsenti võimalustest.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles