Rootsi kroonprintsessil tekkis kiriku esindajatega erimeelsus

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kroonprintsess Victoria
Kroonprintsess Victoria Foto: SCANPIX

Rootsi kroonprintsess Victorial tekkis ta laulatust läbi viivate kirikuisadega erimeelsus.

Nimelt soovib Victoria, et ta isa, kuningas Karl XVI Gustav saadaks ta altari ette ja annaks ta tulevasele abikaasale Daniel Westlingile üle, kirjutab Aftonbladet.

Kiriku esindajate arvates on see komme vananenud ning naisi alandav. Esindajad lisasid, et see rikub ka Rootsi traditsioone, kus mees ja naine on alati võrdsed olnud.

Rootsi õukonna arvates peaks kirik printsessi soovile vastu tulema.

«Tegemist ei ole lihtsalt sellega, et isa loovutab oma tütre ta tulevasele mehele. Meie näeme asja nii, et kuningas saadab altari ette troonipärija, kes antakse üle valitsuse ja õukonna poolt heaks kiidetud mehele,» selgitas õukonna pressiesindaja Nina Eldh.

Printsess teab, mida tahab, kuid tal ei ole peapiiskopi Anders Wejrydi toetust. Wejryd püüab mõjutada printsessi, et ta isaga koos altari ette kõndimisest loobuks.

Peapiiskopi abi sõnul nõuab Wejryd, et paar koos altari ette kõnniks.

«Paar teab minu seisukohta selles küsimuses. Õukonnas on pulmade ettevalmistamise käigus kõik detailselt paika pandud, kuid kiriku seisukoht läheb siin õukonna omast lahku,» selgitas Wejryd.

Piiskop lisas, et mõnel laulatusel tõesti annab isa oma tütre üle, kuid väga levinud see Rootsis ei ole.

Väidetavalt ei laskvat Victoria end kiriku survest heidutada.

Kuningas Karl XVI Gustavi esindaja ei soovinud kommenteerida, kuidas kuningas asjasse suhtub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles