Kevadine rohevahetus kuursaali ees

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna liiklussaartele pannakse kirevad võõrasemad.
Tallinna liiklussaartele pannakse kirevad võõrasemad. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Sel laupäeval, 22. mail saab Kuressaare linnapargis kuursaali ees vahetada või ära anda oma aiast üle jäänud rohelist kraami, kirjutas Meie Maa.

“Kevadise taimevahetusega tähistame Kuressaare kuurordi 170. aastapäeva ja seetõttu valisimegi uueks rohevahetuse asukohaks eaka linnapargi, sest siin meenutab väärikat aastapäeva kõik: park ise, kuursaal ja kõlakoda,” kõneles üks ürituse juhte Reet Truuväärt. “Ilusaid taimi, mis vohama kipuvad, on kahju üksnes endale hoida. Kokkuvõttes saavad meie linna peenrad-aiad kaunimaks.”

Tema teatel on rohevahetuse põhimõte oma aiast üle jäänud rohelist kraami tasuta vahetada või ära anda, et see kasutult komposti ei satuks. Samuti saavad aiakasvatajad muljeid vahetada.

Rohevahetuse kindla reegli kohaselt võib paljundusmaterjali ja aiatarbeid ainult vahetada või ära anda, mitte müüa.

“Oodatud on kõik, mis kevadel muldapanemist vajab – puude-põõsaste istikud, püsililled, lille- ja juurviljataimed, lillesibulad, risoomid ja toalilled,” rääkis Truuväärt. “Istuta taimed pottidesse või pane kilekottidesse ja lisa nimesilt. Juhul, kui taime nime ei tea, pole ka sellest lugu – küll teised kohapealsed taimetargad oskavad ütelda.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles