Vanglas depressiooni saanud ristiisa vabastati

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanglas depressiooni saanud ristiisa vabastati
Vanglas depressiooni saanud ristiisa vabastati Foto: SCANPIX

Itaalias vabastati vanglast eluaegse karistuse saanud ristiisa, kuna tal tekkis depressioon ning ta haigestus suhkruhaigusesse.

Kohtu otsus vabastada vanglast Sitsiilia maffiaboss, 64-aastane Salvatore Vitale, vihastas  organiseeritud kuritegevuse ohvreid ja nende pereliikmeid, kirjutab AFP.

Vitale ja ta gäng röövisid 1993. aasta novembris 11-aastase Giuseppe Di Matteo, kelle isa oli politseiinformaator.

Nad hoidsid poissi üle kahe aasta vangis, nõudes et ta isa politseile nende kohta antud informatsiooni valeks tunnistaks.

Isa ei teinud seda ja mafioosod poosid siis juba 13-aastase poisi üles. Lapse laiba valasid nad happega üle, et teda tuvastada ei saaks.

Politsei tabas lõpuks Vitale, kes väidetavalt poisi surnukehale hapet valas. Ta mõisteti eluks ajaks vangi.

Vitale advokaadi sõnul kannatab endine maffiaboss depressiooni, suhkruhaiguse ja kõrge vererõhu all ning selle tõttu on vanglas olemine ta tervisele kahjulik.

Vitale ja ta gängi ohvrite sugulaste sõnul on kohtu otsus solvav.

«Eluks asjaks vangi mõistetud kriminaalid peavad haigestumise korral saama haiglaravi, kuid pärast vajalikke protseduure või tervenemist tuleks nad uuesti vanglasse saata,» sõnas ohvreid esindava organisatsiooni juht Giovanna Maggiani Chelli.

Sama reaktsioon tekkis itaallastel ka siis, kui trellide taha saadetud 53-aastane maffiajuht Maurizio Ieni depressiooni diagnoosi tõttu vanglast vabastati ja koduaresti pandi. Ohvrite organisatsioon ei jätnud asja nii ning kohus saatis Ieni lõpuks vanglasse tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles