Heidy Purga: aastahiti tänavusest saatest on sel korral näha, kuidas saated raadios sünnivad

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
KIRKAD KRIIDID: G-Enka ja Karolin Kuusiku kostüüme pidevalt vahetanud Heidy Purga tegid hea saate.
KIRKAD KRIIDID: G-Enka ja Karolin Kuusiku kostüüme pidevalt vahetanud Heidy Purga tegid hea saate. Foto: Postimees.ee

Reede, 3. jaanuari õhtul kell 21.30 algav R2 Aastahiti auhinnagala paiskub ETV eetrisse TiiT FMi raadiostuudiost. Pärjatakse 2013. aasta parimad laulud, esinevad võitjad, Uus Tulija, Aasta Demo, R2 Toimetuse Lemmik ja Unistuste Bänd.

Õhtuse teleshow avavad Lenna ning Rasmus Rändvee & Facelift Deer.

Eesti vanima muusikaküsitluse tulemuste ettemängimine algab Raadio 2 eetris juba kell 13 päeval, kui stardib Koit Raudsepa ja Erik Morna juhitud maratonsaade.

«Tänavune R2 Aastahitt tõi luubi alla taas sellise unikaalse nähtuse nagu Unistuste Bänd ja uue kategooria – Aasta Sündmus.

Reedeõhtune auhinnagala läheb eetrisse TiiT FMi raadiostuudiost, kus töötab pühendunud saatejuht, keda kehastab andekas näitleja Priit Pius. Juba terve dekaad räägitakse visuaalsest raadiost – Aastahiti tänavusest saatest on sel korral ka näha, kuidas saated raadios sünnivad,» kergitab Aastahiti produtsent Heidy Purga natuke saladuseloori seekordse auhinnatseremoonia teemalt.

«Raadio 2 Aastahitt on Eesti kõige vanem ja kui mitte kõige suurem, siis kindlasti kõige lõbusam avaliku arvamuse küsitlus. Siin ei hääleta mingi žürii, vaid terve rahvas.

Tulemuste avaldamine põhjustab ärevust, pettumusi, juubeldamist – sama tugevaid emotsioone nagu üks korralik spordivõistlus. Ja kõik see toimub hea muusika saatel – ideaalne meelelahutus!» jutustab Raadio 2 muusikajuht Erik Morna R2 Aastahiti olulisusest ja olemusest.

«Lisaks kõigele ei võta Aastahiti tabel mitte kellegilt ära tema isiklikke lemmikuid – pigem annab mõne juurde. Raadiotöötajatele annab Aastahitt tänuväärset tagasisidet ja inspiratsiooni, Eesti muusikutele on kõrge koht selles tabelis suur tunnustus,» lisab muusikaspetsialist Morna.

«Aastahiti tiitlile kandideerivad üle tuhande erineva Eesti laulu ja rohkem kui 2500 välismaist lugu. See näitab ilmekalt kuivõrd kirev ja viljakas möödunud muusika-aasta oli,» kommenteerib Raadio 2 peatoimetaja Kristo Rajasaare.

Reedeõhtusel R2 ja ETV auhinnatseremoonia TiiT FMi raadioeetrist toimuval otseülekandel esinevad kodumaine esikolmik, Aasta Demo, Uus Tulija, Unistuste Bänd ning uue kategooriana antakse üle Aasta Sündmuse auhind. Publiku meeleolud käivitavad Lenna ja Rasmus Rändvee bändiga.

R2 Aastahitt 2013

Homme, reedel, 3. jaanuaril

Kell 13 stardib maratonsaade Raadio 2s, mida juhivad Koit Raudsepp ja Erik Morna ja kus mängitakse ette tabelikohad 40-4 Eestist ja välismaalt

Kell 21 lülitub auhinnagala melusse ja punasele vaibale ERRi portaal Menu

Kell 21.30 algab R2 Aastahitt 2013 auhinnatseremoonia otseülekanne ETVs ja Raadio 2s

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles