Kes on aasta muusik 2013?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleg Pissarenko
Oleg Pissarenko Foto: Sille Annuk

Eesti Rahvusringhäälingu muusikatoimetajad valisid aasta muusikuks Oleg Pissarenko, tõstes esile tema heliloomingut, aktiivset tegevust džässi propageerimisel ning džässielu arendamist Tartus, Narvas ja väiksemates keskustes.

Särava ja sügava isiksusena on Oleg Pissarenko väljapaistev muusik, pedagoog ja muusikaprodutsent ning oluline kogukondade ühendaja.

Enamik Pissarenko seitsmest albumist on salvestatud koostöös Eesti Rahvusringhäälinguga. Juba aastaid teeb ta sisukat raadiosarja «Džässipark» venekeelses Raadio 4s.

Oleg Pissarenko looming kõlab sageli kõigis ERRi programmides, kus on esinenud ka tema rütmimuusika õpilased Heino Elleri nimelisest muusikakoolist.

5. jaanuaril kell 9 on Klassikaraadios Oleg Pissarenkost portreesaade, samal hommikul on aasta muusik ETV saate «Tähelaev» külaline.

Pidulik aasta muusiku kontsert toimub 5. jaanuaril kell 16 Tartu Athena keskuses. Esinevad Oleg Pissarenko (kitarr), Raun Juurikas (klahvpillid), Mihkel Mälgand (bass) ja Ahto Abner (trummid).

Kontserdi vahendavad otseülekandes Klassikaraadio ja Vikerraadio, videopilti saab jälgida SIIN.

Saatejuht on Liina Vainumetsa, helirežissöör Teet Kehlmann, toimetaja Marge-Ly Rookäär. Raadio 4 salvestis kontserdist on eetris 6. jaanuaril kell 21.05, ETV salvestis jõuab vaatajateni aprillikuus.

Aasta muusiku tiitli pälvib muusik, kelle loomingulised saavutused on edendanud Eesti muusikakultuuri ja kes on teinud koostööd Eesti Rahvusringhäälinguga. Tänavu kuulutakse aasta muusiku tiitel välja juba 32. korda. Möödunud aastatel on selle pälvinud teiste hulgas Paavo Järvi (2012), Ivo Linna (2009), Tiia-Ester Loitme (2008), Anu Tali (2006), Kalle Randalu (1982), Alo Mattiisen (1988), Valter Ojakäär (1993), Erkki-Sven Tüür (1996), Tõnu Kaljuste (1998), Rein Rannap (2002) jt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles