Barack Obamat jälitab «jääkaru»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barack Obamat jälitab «jääkaru»
Barack Obamat jälitab «jääkaru» Foto: SCANPIX

Maailma erinevate meediaväljaannete fotograafid on viimastel kuudel märganud, et ükskõik, kus on USA president Barack Obama, seal on näha ka «jääkaru».

Viimati nähti «jääkaru» Hawaiil Honolulus, kus president on koos abikaasa, esileedi Michelle Obama ning tütarde Sasha ja Maliaga jõulupuhkusel, edastab ABC News.

«Hei jääkaru,» hüüdis president ta golfimängu jälginud tegelasele.

Varem nägid fotograafid, et «jääkaru» vaatas Barack Obama ja ta pereliikmetega sama korvpallimatši.

«Jääkaru» nähti ka heategevuslikult üritusel Obamade suveresidentsi paigas Martha`s Vineyardi saarel ning Barack Obama Miami, Los Angelese ja San Francisco külastamisel.

Natuke aega tagasi oli see olend nädal aega järjest Valge Maja juures.

Nimetatud «jääkaru» on organisatsiooni Center for Biological Diversity loodud. Selle eesmärgiks on saada tähelepanu Keystone XL naftatorule, mis tahetakse rajada Kanada ja USA vahele. Selle rajamise lõppotsus sõltub Obamast.

Keskkonnakaitsjad on selle naftatoru rajamise vastu, kuna arvavad, et see on kliimamuutuse vastu võitlemisel samm tagasi.

Selle pooldajate arvates aga aitaks naftatoru rajamine kaasa uute töökohtade loomisele ja energiasäästlikkusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles