Pärnu hansapäevadel esineb rohkem kui sada kollektiivi

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
30. rahvusvahelised hansapäevad algavad Pärnus jaanipäeval, 24. juunil. Pildil rüütliturniir.
30. rahvusvahelised hansapäevad algavad Pärnus jaanipäeval, 24. juunil. Pildil rüütliturniir. Foto: Ants Liigus

Pärnus 24.-27. juunini toimuvate 30. rahvusvaheliste hansapäevade kultuuriprogramm on mitmekesine ja sündmused pakuvad elamusi nii lastele kui täiskasvanutele.

Nelja festivalipäeva raames, neljapäevast kuni pühapäevani, toimub ühtekokku 150 kultuuriüritust rohkem kui saja kollektiivi osavõtul Eestist ja teistest hansalinnadest, vahendas Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Maria Murakas-Ollo.

Programmi mahub meelelahutust lastele mõeldud Heino Seljamaa kohvriteatrist kuni ansambli Oort regilaulutöötlusteni. Veel on kavas Pärnu Ooperi eriprogramm, tegevusi kohalikes töötubades ning näitusi käsitöö- ja kunstihuvilistele, Raehoovis ja Vallikääru laval toimuvad lasteetendused. Jakobsoni pargis on lastele tasuta hüppamisrõõmu, Endla teatris tuleb lavale „Röövlitütar Ronja“.

Hansapäevade programmi annab olulise osa Pärnu Eliisabeti kirik, kus toimuvad hommiku- ning õhtupalvused ja täistunnikontserdid. Pühapäeval, 27. juunil kell 10 on seal oikumeeniline jumalateenistus ja keskpäeval esitletakse valmimisjärgus uut barokkorelit.

Kesklinna sadama kai ääres on linnarahvale uudistamiseks misjonilaevad. Ligikaudu 220 vanaauto osavõtul toimub paraad.

Hansapäevade programm hõlmab tegevusi ka keskrannas, kus ehitatakse liivaskulptuure ja toimub lohesurfi show.

Reedest pühapäevani on Vallikääru aasal avatud Keskaja turg, kus pakutakse omamaist, isetehtud, puhast ja käesooja kaupa, traditsioonilist Eesti kööki ning toite talurahvaköögist.

Hansaturuga külgneb suur hansalinnade esindustelkide ala ehk hansamess.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles