Arusaamatus naabritega viis Voldemar Kuslapi kohtu ette

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Voldemar Kuslap
Voldemar Kuslap Foto: Liis Treimann

Tuntud lauljal Voldemar Kuslapil (72) seisab homme ees käik kohtumajja.


Teda süüdistatakse karistusseadustiku § 121 järgi kehalises väärkohtlemises. See paragrahv sedastab: teise inimese tervise kahjustamise eest, samuti löömise, peksmise või valu tekitanud muu kehalise väärkohtlemise eest - karistatakse rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistusega.

Põhjuse selliseks süüdistuseks eaka laulja vastu andis intsident tänavu 3. aprillil. Laulja, kes oli koju jõudnud lähedase sugulase matustelt, ei saanud puhata, sest tema alumised naabrid pidasid häälekalt pidu. «Üritasin magama jääda. Võtsin unetabletti, aga magamajäämine ei õnnestunud, sest korrus altpoolt kostis üsna kõrvulukustav lärm,» rääkis Kuslap uudisesaatele Reporter pärast juhtunut.

Oma sõnul kannatas laulja kuni kell 23.30 (öörahu algab kell 23.00) ja läks siis selgitust nõudma. Järgnenud sõnavahetuses lükkas Kuslap ühe allkorteris pidutsenud noormeestest välja. «Siis oli seal sõnavahetus, tõmbasin ukse kinni ja tulin tulema. Rohkem ma ei tea midagi,» jutustas laulja saatuslikul ööl toimunust.

Pidupoisi ema, kellele korter kuulub, on teist meelt. Ta süüdistab Kuslapit oma pojale kehavigastuste tekitamises. «Poeg pidutses sõpradega ja tuli nende lemmiklaul. Ma usun väga, et nad panid maki põhja, mille peale meie ülevalt naaber tuli alla ja tegi siin omakohut,» rääkis murelik ema Reporterile. Ta süüdistab 72-aastast lauljat oma pojale kallale tungimises, kõrist haaramises, teiste poiste nüpeldamises. Kõige krooniks oli Kuslap ukse nii kõvasti kinni löönud, et poisi ukse vahele jäänud näpp osaliselt amputeerus.

Seega kaebas ema laulja peale politseisse ning asja asuti menetlema. Kokkuleppemenetluse käigus võttis Kuslap süü omaks ja talle määrati karistus. Milline see karistus on, avalikustatakse homsel kohtuistungil. Aga see pole veel kõik, nagu öeldakse. Kannatanud nõuavad Kuslapilt kompensatsiooni üleelatud õuduste eest.

«Tsiviilhagi saab esitada kriminaalmenetluse käigus ja selle saab kriminaalmenetluse käigus ka välja mõista,» selgitas Põhja Ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Maria-Elisa Tuulik. «Kui antud juhul kinnitab kohus kokkuleppe, siis tõenäoliselt mõistetakse ka tsiviilhagi kannatajatele välja.»

Millise kompensatsiooni vääriliseks viimased oma kannatusi peavad, pole praegu teada.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles