Viljandis näeb algupärast balletti

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanaema rollis näeb Kadri Lõhmust, kes on fotol koos ühe väikese peaosalise Ketlin Jõega.
Vanaema rollis näeb Kadri Lõhmust, kes on fotol koos ühe väikese peaosalise Ketlin Jõega. Foto: Erakogu


Neljapäeval, 20. mail kell 19 esietendub Viljandi pärimusmuusika aidas Jakobsoni gümnaasiumi balletistuudio lavastus «Vana album».


Tegijate kinnitust mööda pole täismahus klassikalist balletti stuudios veel lavale toodud ja viimati tehti seda Viljandis üle saja aasta tagasi. Etenduse autori, lavastaja ja balletistuudio õpetaja Marit Neeringu sõnul oli aeg balletilavastuseks küps.

«Lapsed töötavad pühendunult ja vaimustusega, eelmisel poolaastal sai õpitud näitlejameisterlikkust ja soov osaleda balletietenduses oli kõigil suur,» kinnitas Neering. «Publikuhuvi etenduse vastu on samuti suur.»

«Vana album» jutustab sellest, kui tore on olla vanaema ja vanaisa juures. Eriti seekord, sest vanaema toob välja vana albumi, mis viib lapsed senitundmatule mälestuste maale.

Lavale astuvad kõik balletistuudio õpilased ja külalisesinejad, kelle hulgas on Jakobsoni gümnaasiumi õpetajaid, stuudio vilistlasi ja balletistuudio sõpru.

Enne etendust, kell 18.40, esitletakse aida väikeses saalis stuudio diplomandi Karin Laksi diplomitööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles