Video: EKA maaliosakonna juht sulges tudengid 24 tunniks garaaži kunsti looma

Anu Saagim
, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Kunstiakadeemia maaliosakonna juht, video- ja maalikunstnik ning filmitegija Jaan Toomik sulgeb kunstiüliõpilased 24hx ARS'ise maja Pärnu mnt 154 garaaži. Tegu oli eksperimendiga, kus pandi proovile grupi vaimsus luua ühiselt kunsti ruumis, kus puuduvad kodanlase eluks olulised tingimused ehk siis pesemis-, magamis-, söömis-, ja peldikuvõimalused.


EKA üliõpilased lukustati kinnisesse ruumi 18.detsembril kell 19.00 ning valminud kunsti oli võimalik kaema tulla täpselt 24h hiljem 19.detsembril kell 19.00. Sisenemine oli vaid iseenda vastutusel.

Eksperimendil osalesid Eesti Kunstiakadeemia maaliosakonna tudengid: Kennet Lekko, Liisa Jugapuu, Grisli Soppe, Ian Simon Märjama, Robään, Hannah Almond, Remen Blake Hambly, Karl-Erik Talvet, Kristen Rästas, Viktoria Monzossova, Regina Ohak, Elena Seeger, Katrin Rätte ja Marta Vaarik.

Vaata pildigaleriisid ja kõnekaid videolõike!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles