Kuula Taavi Petersoni uut maailmavalus lugu, kuidas meeldib?

Elu24.ee muusikatoimkond
, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tam Galeriis on avatud legendaarse fotograafi Peeter Toominga mälestusnäitus «Siin ma olen/Here I Am». Näha saab ka temaga seotud esemeid, raamatute makette, fotokaamerat, auhindu ja trükiseid. Avamisel musitseeris Taavi Peterson.
Tam Galeriis on avatud legendaarse fotograafi Peeter Toominga mälestusnäitus «Siin ma olen/Here I Am». Näha saab ka temaga seotud esemeid, raamatute makette, fotokaamerat, auhindu ja trükiseid. Avamisel musitseeris Taavi Peterson. Foto: Peeter Langovits

Taavi Petersoni värske lugu "Heart of Pacific" räägib ookeanide plastikureostusest.

Teatavasti on tänaseks Vaikses ookeanis umbkaudu 7 miljonit tonni plastikut, mis on lagunenud väga väikesteks osadeks, kuid siiski on see plastik ja jääb selleks vähemalt järgmiseks 500 aastaks. Plastik on "toiduks" paljudele mereelukatele ning nende kaudu ka meile endile, sest plastiku keemia (Bisphenol A) ladestub meie poolt söödavates mereandides. Ilmtingimata kujutab säärane reostus suurt ohtu kõigile elusorganismidele. Enim on see märgatav albatrosside puhul, kes toidavad plastikut oma poegadele elus toidu pähe. Suur osa poegi üle aasta vanuseks ei ela ja peagi on korjustestki järel vaid hunnik plastikut, välgumihkiltest ja pudelikorkidest kuni hambaharjadeni.

"Peale "The Midway" dokumentaali teaseri nägemist teadsin kohe, et kirjutan sellest teemast loo. Pala valmimine võttis aega küll tavalisest kauem, kuid ma ei pannud seda enne käest, kuni ta valmis sai. Nüüd on ta kõigile kuulamiseks saadaval", ütles Taavi.

"Loole on lootus luua ka muusikavideo koostöös Itaalia režissööri Nicola Piovesani ja "The Midway" dokumentaali tegijatega Ameerikast, kuid see nõuab suuremat väljaminekut.

Veel viimaseid päevi on võimalus videotegu toetada Hooandja vahendusel, et teha teoks mu üks suur unistus "Heart of Pacific" muusikavideo", on Taavi entusiastlik.

Kuula lugu SIIT! Kuidas meeldib?

Hooandja.ee projekt - Taavi Peterson: Heart of Pacific muusikavideo from Hooandja Ee on Vimeo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles