Põhja-Korea vangilaagrist põgenenu kirjutas Dennis Rodmanile kirja

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shin Dong-hyuk
Shin Dong-hyuk Foto: SCANPIX

Põhja-Korea vangilaagrist põgenenud mees kirjutas USA endisele korvpallistaarile Dennis Rodmanile kirja.

Rodmanit tuntakse kui Põhja-Korea ja selle juhi Kim Jong-uni suurt sõpra, edastab news.com.au.

Shin Dong-hyuk on inimõigusaktivist, kes põgenes Põhja-Koreast 2005. aastal ning on ainus sunnitöölaagris sündinu, kes pääses läände.

Mees kirjutas Rodmanile, et tegemist on endise spordikuulsusega ning ta tahab teda hoiatada Põhja-Koreas valitsevate ohtude eest.

Shin paljastas oma eluloo, öeldes et ta sündis 1982. aastal mägedes asuvas vangilaagris ning teda kasvatas seal üks ta ema kaasvangidest. Tema ja ta pereliikmed pandi vangi, kuna ta sugulane põgenes juba 1950. aastatel Lõuna-Koreasse.

«Vangilaagrite elanikud nälgivad. Neid pekstakse pidevalt. Aegajalt hukatakse keegi hoidmaks ülejäänud vange hirmu all. Ma kasvasin üles vaadates neid hukkamisi pealt, kaasa arvatud mu ema üles poomist,» kirjutas põgenenu.

Ta lisas, et ta sai pidevalt karistada ning ta kehal on palju arme.

Shin jätkas, et Rodmanil on Pyongyangi külastades õigus nautida luksuslikke vastuvõtte, kuid samas kutsus teda üles mõjutama Põhja-Korea juhti Kim Jong-uni leevendama vangide olukorda.

«Kui sa lõbutsed koos diktaatoriga, mõtle ka sellele, mida tema ja ta dünastia liikmed on põhjakorelastega teinud ja teevad edaspidi,» jätkus kiri.

«Ma kirjutan teile härra Rodman selle tõttu, et Kim Jong-un peab lõpuks kuulma oma rahva karjeid. Võimalik, et te saate oma sõpruse kaudu teda mõjutada sulgema vangilaagrid ning ehitama riigimajanduse teistel alustel üles, et kõigil oleks piisavalt süüa,» seisis veel kirjas.

Dennis Rodman on varem rõhutanud, et ta ei tegele poliitikaga, vaid treenib Põhja-Korea korvpallureid.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles