Matti Nykänenist ei saa Sotši olümpiamängude katsehüppajat?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matti Nykänen
Matti Nykänen Foto: SCANPIX

Soome endise suusahüppekuulsuse Matti Nykäneni soov osaleda Venemaal Sotši olümpiamängudel katsehüppajana võib jääda unistuseks.

Rahvusvahelise Suusaspordiföderatsiooni (FIS) suusahüppeosakonna juht Walter Hofer tegi selle aasta kevadel Nykänenile ettepaneku  esineda Krasnaja Poljana suusahüppemägede normaalmäe katsehüppajana, kuid hiljem ei ole ta seda enam jutuks võtnud, kirjutab iltasanomat.fi.

«Sotši korralduskomitee ei ole minuga kontakteerunud. FIS ega mina ei ole asja edasi arutanud. Minu arvates peaks sellega tegelema Soome Suusaliit. Samuti ei olevat Nykänen viimasel ajal just palju hüppeid teinud,» lausus Hofer.

Kui Hofer ei ole läbi aegade ühte parimat suusahüppajat aidanud 2014. aasta taliolümpia katsehüppajaks, siis ka kõige halvem suusahüppaja ei ole saanud oma tahtmist.

Suurbritanniast pärit Eddie Edwards pidi esinema katsehüppajana 1. jaanuari traditsioonilisel kolme hüppemäe turnee võistlusel Saksamaal Garmisch-Partenkirchenis. Hoferi sõnul ei saa Edwards hüpata, kuna Suurbritannia suusaliit ei ole esitanud sellekohast palvet ja hüppaja kohta käivaid dokumente.

Nykänenil on need dokumendid korras ja suusahüppelegend on neid pidevalt uuendanud.

«Kui rääkida Mattist, siis ei ole kunagi teada, mis järgmisena juhtuma hakkab. Tegelikult suudab Matti isegi kerges joobes teha paremaid hüppeid kui Eddie,» lausus Hofer.

Nykänen ei võta Sotšist eemale jäämist traagiliselt.

«Minu elu Joutsenos on korras ja ma olen õnnelik. Olen leidnud tasakaalu. Kui saan kutse on hea. Kui mitte, siis ei juhtu ka midagi,» selgitas endine suusahüppaja.

Venemaal Sotšis toimuvad XXII taliolümpiamängud 7. – 23. veebruarini 2014.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles