Prantsuse baar sai trahvi, kuna klient viis ise tühjad klaasid tagasi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse pubi sai trahvi, kuna klient viis ise tühjad klaasid tagasi
Prantsuse pubi sai trahvi, kuna klient viis ise tühjad klaasid tagasi Foto: SCANPIX

Järgmisel korral kui keegi  tahab Prantsusmaal viisakas olla ning tühjad klaasid ise tagasi viia, tasuks mitu korda enne mõelda, kui seda teha.

Nimelt sai Bretagene`is Locmiquélicis asuv muusikabaar 9000 eurot trahvi, kuna klient näitas omaalgatust ja viis laudkonna tühjad klaasid ise teenindajatele tagasi, kirjutab The Local.

Baaris olid ka Prantsusmaa sotsiaaltagatiste agentuuri esindajad, kes seda märkasid. Nad süüdistasid baari omanikke «musta»  tööjõu kasutamises.

See, et klient viis ise tühjad klaasid baariletile, tekitas bürokraatides kahtlust.

«Kesköö paiku tõi üks klient baariletile kandikutäie tühje klaase. Ta tõi need, olles teel WCsse. Sellest sai juhtum alguse. Üks isik tuli mu abikaasa juurde ja nõudis, et mis see tähendab,» sõnas baariomaniku naine.

Ta jätkas, et tema juurde tuli siis üks naine, kes esitles end kui ametnikku ja näitas töötõendit.

«Ta sõnas mulle, et meie baaris kasutatakse «musta» tööjõudu. Kliendid töötavad kelnerite ja ettekandjatena,» lisas naine.

Baariomanike sõnul on nende klientidel harjumus oma klaasid ise laudadelt ära tuua.

«See on meie baari kaubamärk. Tahame, et kliendid tunneksid end koduselt ning klaaside toomine on märk kodususest ja hubasusest,» lausus esindaja.

Ta lisas, et mõnikord tellivad kliendid endale kohe ka uued joogid ning viivad need kandikul ise lauda.

Baariomanikud pidid isegi politseis aru andma, miks kliendid ei käitu nii nagu neilt tavaliselt oodatakse. Kliendid astusid omanike kaitseks välja.

Juba varem oli see baar bürokraatidele oma erilisusega silma jäänud ja siis määrati trahviks 7900 eurot.

Selle baari juhtumit arutatakse uuel aastal kohtus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles