Tasub mäletada

, kinohuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Mäleta mind".
"Mäleta mind". Foto: promo

„Mäleta mind”
Osades Robert Pattinson, Emilie de Ravin, Chris Cooper, Pierce Brosnan.
Lavastanud Allen Coulter.
1 tund ja 52 minutit.
Hinnang: hea.
Vaata kinode kavasid siit.

Noore briti Robert Pattinsoni tõus filmimaailma tippu on olnud kiire ja sujuv. Tundmatu näitlejahakatise muutumine miljonite teismeliste tüdrukute unelmate objektiks teeb selja prügiseks paljudel märksa tõsisematel ekraanikangelastel. Ometi on see väga lihtsalt seletatav.

Nimelt valiti ta mõni aasta tagasi peamiselt nooremale lugejaskonnale suunatud vampiiride ja libahuntidega vürtsitatud lemberomaani „Videvik” adaptsiooni ühte keskset tegelast kehastama ja sellest hetkes alates on tema populaarsus hüppeliselt kasvanud.

Õnneks on Pattinson suutnud esialgu vältida noortele näitlejahakatistele omaseid tüüpilisi vigu ja staaritsemise ning pidutsemise asemel keskendunud oma karjäärile. Romantilises draamas „Mäleta mind” tõestab ta ilmekalt, et kuulujutud tema kesise näitlemisoskuse kohta on selgelt liialdatud.

1991. aastal on Ally Craig (Emilie de Ravin) tunnistajaks oma ema julmale mõrvale. Kümme aastat hiljem New Yorgis ülikoolis käies kohtab ta mässumeelset Tyler Hawkinsit (Robert Pattinson), kellega tal tekib üsna ruttu kirglik suhe, millele seisab vastu neiu karmikoeline politseiuurijast isa Neil (Chris Cooper).

Lõpus muidugi keeratakse kõik tagurpidi ja võrdlemisi lihtsakoeline melodraama omandab hoopis tõsisema ning inimlikuma mõõtme.

Kinokunsti ajalugu on täis korraliku tüdruku ja paha poisi armastuslugusid, mis ei erine üksteisest  mitte millegi poolest. „Mäleta mind” igatahes nende hulka ei kuulu. Linateos paistab silma julguse poolest seisukohta võtta ja seda vaatajatele esitada. Loomulikult ei pea keegi sellega tingimusteta nõustuma.

Tükkideks lammutatuna jätab „Mäleta mind” keskpärase ja väheoriginaalse mulje, kuid tervikus asetuvad kõik detailid kenasti oma õigele kohale ja lõpptulemus on vaatamist väärt.

Kindlasti on selles suur osa noorel Robert Pattinsonil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles