Pärnu ooperi galaõhtut külastab Valgevene ooperiteater

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stseen Valgevene Riikliku Akadeemilise Suure Ooperiteatri etendusest "Vürst Igor".
Stseen Valgevene Riikliku Akadeemilise Suure Ooperiteatri etendusest "Vürst Igor". Foto: Eesti Kontsert

Pärnu ooperipäevade tänavune külaline on Valgevene Riiklik Akadeemiline Suur Ooperiteater, kes lubab vaatajatele juulis tõelist ooperielamust.

Pärnu kontserdimajaga tutvumas käinud Valgevene teatri esindajad kiitsid sealset akustikat ning lubasid suurejoonelised dekoratsioonid kodulavast tunduvalt väiksemale pinnale mahutada nii, et vaataja arugi ei saa, vahendas ERR.ee teleuudiseid.

"Suurepärane lava, palju võimalusi, hea akustika. Meie lava on paar korda suurem ja sellepärast tuleb osa dekoratsioonidest ära jätta, aga see ei mõjuta lõpptulemust, mida vaataja näeb," rääkis Valgevene ooperiteatri peakunstnik Aleksandr Jutšenko.

Valgevene ooperi külaskäik Eestisse on tähelepanuväärne mitmes mõttes.

"Meie teater kohtub eesti publikuga esimest korda. Valgevene ooperiteater ei ole kunagi varem Eestis käinud," ütles teatri asedirektor Valeri Gedroits.

Valgevene teater etendab Pärnus Aleksandr Borodini ooperi "Vürst Igor". ""'Vürst Igor" oli Eesti teatrilavadel viimati 1951. aastal, kui ta lavastati Estonias ja seal mõni aasta mängiti. Ma arvan, et on terve põlvkond, kes pole seda ooperit näinud," rääkis Pärnu ooperipäevade peakorraldaja Marika Pärk.

Peale Borodini "Vürst Igori" on 9.-10. juulil toimuvate kaheksandate Pärnu ooperipäevade raames seegi kord võimalus osa saada ooperi galaõhtust, kus vene, valgevene ja maailma ooperiklassikale vahelduseks pakutakse hõrgutisi Valgevene köögist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles