Rokilegend Robert Plant esineb oma bändiga Tallinnas

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Plant
Robert Plant Foto: promo

16. juunil esineb Saku Suurhallis Inglise muusik ja laulja, legendaarse rokkansambli Led Zeppelin juhtfiguur Robert Plant. Tallinnas astub Plant lavale oma uue bändiga Sensational Space Shifters, esitades lugusid nii soolokarjääri repertuaarist kui ka Led Zeppelini kullafondist.

Robert Plant lõi ansambli Sensational Space Shifters 2012. aastal. Selle koosseisu kuuluvad ka tema eelmisel kümnendil tegutsenud bändi The Strange Sensation liikmed.

Tallinnas näeb juunikuus laval selliseid muusikuid nagu Liam «Skin» Tyson, Justin Adams, Juldeh Camara, Billy Fuller, John Baggot ja Dave Smith. «Planti Sensational Space Shifters toob lavale show, mis täidab ruumi seikluse, spontaansuse ja kirega.

Üks parimaid live-esinejaid rock-n-rolli ajaloos saavutab taaskord täiuslikkuse koos bändiga, kes segab Aafrika trance’i, psühhedeeliat, 21. sajandi moondunud tantsubiite, psychobillyt ja Missisippi bluesi, kujundades nii ümber kustumatut Led Zeppelini klassikat, ning seda pastoraalse iluga.

Lääne-Aafrikast pärit Juldeh Camara haarab publiku pöörasusse, samal ajal, kui Skin Tysoni ja Justin Adamsi kitarrid rändavad sügavate juurtega gruuvist meeliülendava stardini.

Bristoli trip-hopi maestro John Baggott tagab elektroonilise muusika võnked ning Billy Fuller ja Dave Smith bassil ja trummidel moodustavad Planti läbi aegade ühe võimsaima ja leidliku rütmisektsiooni.

See on show, kus avaneb võimalus näha ühte kuulsamat Space Shiftersist venitamas piire ning jäädes truuks algupärasele olemusele ja rõõmule, mis raputavad maailma,» nii tutvustab ennast Planti uus muusikakollektiiv.

Planti enda sõnul annab see suurepärastest liikmetest koosnev ansambel uue energia tema vokaalile: «Olen suuteline tooma kuulsa 'R.P.' hääle taas tagasi. Ma ei pea nii väga muretsema, et ei ole harmoonias kellegi teisega, kuna sel korral laulan  enamasti üksinda. Ka ei pea ma muretsema, et keegi heidab terava pilgu, juhul, kui ma midagi kihva keeran.»

Tallinna kontserdi raames toob Robert Plant lisaks soolokarjääri perioodist pärinevate lugudele lavale ka mitu pala Led Zeppelini kullafondist. Nii on legendaarsel muusikul plaanis esitada Eesti publiku ees selliseid kuulsaid muusikateoseid nagu «Babe I'm Gonna Leave You», «Tin Pan Valley», «Black Dog», «In the Mood», «Going To California», «Please Read The Letter», «Whole Lotta Love» jpt.

«Oivaline esitus! Ning isegi kui Zeppelini lugude arranžeeringuid kohandati üsna märgatavalt, tõestas Plant, et tal on väga ehedalt ja jätkuvalt olemas täpselt see sama hääl, mis temast ka legendi tegi,» kirjutas 2013. aasta turnee kohta ajakiri Guitar World.

Robert Plant (65) tõusis muusikamaailma absoluutsesse tippu rokkansambli Led Zeppelini esilauljana ja lugude sõnade autorina, pärast bändi laialiminekut tegi Inglise muusik väga eduka soolokarjääri.

Plant on tunnustatud kui üks suurepärasemaid lauljaid rock’n’rolli ajaloos, enam kui 40-aastase karjääri jooksul on ta nimetatud muuhulgas «Parimaks metalmuusika vokalistiks läbi aegade» (Hit Parader), «Parimaks hääleks rokkmuusikas» (Planet Rock) ja «Parimaks  esilauljaks läbi aegade» (Rolling Stone).

Robert Plant esineb 16. juunil koos oma bändiga Sensational Space Shifters Tallinnas, Saku Suurhallis. Kontserdi erikülalisena astub lavale Ameerika rokk-bluesi bänd North Mississippi Allstars.

Piletid Robert Planti kontserdile on nüüd müügil Ticketpro internetipoes aadressil www.ticketpro.ee ja kõigis Ticketpro müügipunktides, Statoili teenindusjaamades, Selverites ning valitud Eesti Posti kontorites üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles