Kim Jong-un paneb nüüd ka oma naise suu kinni?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-un
Kim Jong-un Foto: SCANPIX

Lõuna-Koreas on tekkinud kartus, et naaberriigis Põhja-Koreas toimuv võib ohustada ka selle paariariigi diktaatori Kim Jong-uni naist.

Selle põhjuseks on asjaolu, et Põhja-Koreas tagandati ja hukati selle riigi teine mees Jang Song-thaek, kes oli juhi tädimees, kirjutab Daily Mail.

Poliitikavaatlejate arvates oli Jangi languse taga ta oma abikaasa Kim Kyong-hui, kes sai mehe ära koristamisega võimu juurde.

Arvatakse, et Põhja-Korea ladvikus käib nii-öelda puhastamine.

Samas ei ole noore diktaatori naist Ri Sol-jud mitu nädalat avalikkuses näha olnud. Rid peetakse võrreldes varasemate juhtide naistega uuendusmeelseks ja läänelikuks.

Teada on, et Kim Jong-uni elus mängivad põhirolli ta naine ja tädi.

Juhi abikaasa puudumine ametlikel fotodel on tekitanud spekulatsiooni, et Ri on oma mehe soosingu kaotanud ning ta elu võib ohus olla.

Eile edastas Põhja-Korea meedia naervast Kim Jong-unist fotod ja seda vaid paar päeva pärast tädimehe hukkamist. Samas ei olnud ta kõrval abikaasat.

Kim on koos käputäie kindralitega ühte ladu külastamas, kus tema sõnul oli kalu nagu «laskemoona».

Põhja-Koreas tähistatakse täna ka eelmise juhi Kim Jong-ili surma-aastapäeva. See juht suri 17. detsembril 2011.

Poliitika asjatundjate sõnul külastab Kim oma riigis mitmeid paiku, et leevendada rahva seas Jang Song-thaeki hukkamisest tekkinud šokki.

Kimi dünastia on Põhja-Koread valitsenud raudse rusikaga rohkem kui 60 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles