NATO luurefotod võivad aidata lahendada Madeleine McCanni kadumismüsteeriumit

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madeleine McCann
Madeleine McCann Foto: SCANPIX

Briti sõjanduseksperdi sõnul tegi NATO luurelennuk Briti tüdruku Madeleine McCanni kadumise päeval kuus aastat tagasi Portugalis Algarves ülelennul luurefotosid.

Philip Burdeni andmetel tegi NATO lennuk fotosid 3. mail 2007. aastal, mil kolmeaastane laps Ocean Club hotellist kadunuks jäi, kirjutab Daily Express.

Burden on veendunud, et NATO luurelennuki tehtud fotod võivad anda Madeleine´i kadumismüsteeriumi lahendamiseks uue juhtlõnga. Hea õnne korral võib neil fotodel näha olla ka lapse röövija.

Asjatundja sõnul lendas luurelennuk mitu korda üle McCannide perekonna majutuspaigaks olnud hotelli ja selle ala. Luurelennukite kõrgtehnoloogilised kaamerad on nii võimsad, et isegi öisel ajal on võimalik ehitistest ja inimeste nägudest väga täpsed pildid saada. Lisaks ka täpsed autonumbrid.

Burdeni andmetel andis NATO sellel ülelennul tehtud fotod Portugali politseile. Nüüdseks, mil lapse kadumise aeg on täpsustunud, võivad need luurefotod osutuda läbimurdeks.

Madeleine McCanni vanemad Gerry ja Kate McCann on aastaid pingutanud, et oma tütart leida.

McCanni kadumist uuriv Briti politsei ei soovinud luurefotosid kommenteerida.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles