Kääbiku film purustas Eestis kassarekordeid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Kääbik: Smaugi laastatud maa”
“Kääbik: Smaugi laastatud maa” Foto: Filmiplakat

Peter Jacksoni eepilise «Kääbiku» triloogia teine film purustas avanädalavahetusel kassarekordeid.

 New Line Cinema ja Metro-Goldwyn-Mayer Pictures’i (MGM) film «Kääbik: Smaugi laastatud maa» vallutas nädalavahetuse kassatulu edetabeli, kogudes Eestis 101 964 eurot.

Tegemist on filmistuudio Warner Bros. Pictures'i läbi aegade suurima avanädalavahetuse kassatuluga. Samuti on see Eesti 2013. aasta suurim avanädalavahetuse kassatulu, mis kogutud kolmepäevasel nädalavahetusel (reedest pühapäevani). Teadaande tegi täna filmi levitaja ACME Film.

«Kääbik: Smaugi laastatud maa» on Oscari-võitjast filmilavastaja Peter Jacksoni eepilise «Kääbiku» triloogia teine film, mis põhineb J.R.R. Tolkieni ajatul romaanil. Esilinastuse seansid müüdi eelmüügis varakult välja ja tuhanded fännid vallutasid kinod, et olla esimeste seas, kes seda filmi näevad. Film linastus 3D-s ja kõrge kaadrisagedusega 3D-s (HFR 3D) Coca-Cola Plazas Tallinnas, mujal 2D ja 3D formaadis.

Katre Valgma, ACME Filmi levi- ja turundusjuht Eestis lisas: «Eesti kinokülastajad ootasid elevusega aega, et ühineda Bilbo ja päkapikkude uute seiklustega. Peter Jackson ja tema meeskond lõid nii fännidele kui triloogia esmavaatajatele erilise filmielamuse. Tänu suurepärasele avanädalavahetuse tulemusele, fännide suusõnalistele soovitustele ja jätkuvalt positiivsetele filmikriitikute hinnangutele ootame filmile suurt publikut ka pühade ajal.»

Oscariga pärjatud filmitegija Peter Jackson toob vaatajateni filmi «Kääbik: Smaugi laastatud maa», teise osa triloogiast, mis põhineb J. R. R. Tolkieni jätkuvalt populaarsel meistriteosel «Kääbik». Filmitriloogia viib vaatajad Keskmaale 60 aastat enne «Sõrmuste isanda» triloogia sündmusi.

Ian McKellen naaseb Gandalfi rollis, Martin Freeman kehastab peategelast Bilbo Paunastet ning Richard Armitage mängib Thorin Tammiskilpi. Näitlejate rahvusvahelisse seltskonda kuuluvad Benedict Cumberbatch, Evangeline Lilly, Lee Pace, Luke Evans, Ken Stott, James Nesbitt ja Orlando Bloom. Filmis teevad kaasa veel (tähestikulises järjekorras) John Bell, Manu Bennett, Jed Brophy, Adam Brown, John Callen, Ryan Gage, Mark Hadlow, Peter Hambleton, Stephen Hunter, William Kircher, Lawrence Makoare, Sylvester McCoy, Graham McTavish, Dean O’Gorman, Mikael Persbrandt ja Aidan Turner.

Filmi «Kääbik: Smaugi laastatud maa» stsenaariumi autoriteks on Fran Walsh, Philippa Boyens, Peter Jackson ja Guillermo del Toro ning see põhineb J. R. R. Tolkieni romaanil. Jackson on ka filmi produtsent, teised produtsendid on Carolynne Cunningham, Zane Weiner ja Fran Walsh. Tegevprodutsendid on Alan Horn, Toby Emmerich, Ken Kamins ja Carolyn Blackwood, kaasprodutsendid on Philippa Boyens ja Eileen Moran.

New Line Cinema ja Metro-Goldwyn-Mayer Pictures esitlevad WingNut Filmsi «Kääbik: Smaugi laastatud maa». Film on New Line Cinema ja Metro-Goldwyn-Mayer Pictures’i (MGM) toodang. Warner Bros. Pictures’ile kuuluvad leviõigused üle maailma; valitud territooriumitel, samuti rahvusvahelised teleõigused kuuluvad MGM’ile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles