Prantsuse bürokraadid saatsid kogemata Napoleonile kirja

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Napoleon Bonaparte
Napoleon Bonaparte Foto: Wikipedia.org

Prantsusmaa rahvastikustatistika büroo saatis kogemata kirja kodanikule, kes suri ligi 200 aastat tagasi.

Tegemist oli kuulsa keisri Napoleon Bonaparte`iga, edastab The Local.

Bürokraatide saadetud ametlik kiri jõudis Korsika saarele  Ajacciosse aadressile 3 Rue Saint Charles 2. detsembril.

Hoolimata sellest, et Napoleon suri 1821. aastal, on see keiser seni bürokraatide andmebaasis. 

Ajaccios asub nimetatud aadressil Napoleonile pühendatud muuseum kui ka korterid.

Ei ole teada, miks 192 aastat tagasi surnud kuulsus oli seni Prantsusmaa rahvastikustatistika andmebaasis ning miks seda viga ei oldud varem tähele pandud.

Napoleonile saadetud kirja saanud kodanik peab seda juhtumit humoorikaks. Ta saatis kirja rahvastikustatistika büroole tagasi, lisades juurde detailid selle suurmehe kohta.

«Napoleon Bonaparte suri 1821. aastal. Andke see kiri Pühale Peetrusele, kelle juures ta paradiisi on,» kirjutas isik tagasi saadetud teatise ümbrikule.

Rahvastikustatistika büroo esindaja sõnul saadeti välja tuhandeid selliseid kirju nende andmebaasis oleva info põhjalt. Kirjades oli küsitlus väikefirmade omanikele.

Arvatakse, et keegi ärimees võis oma firma registreerida Napoleon Bonaparte´i nime all ja sellest tekkis andmebaasis segadus.

Napoleon I ehk Napoleon Bonaparte (prantsuse keeles Napoléon I Bonaparte; 15. august 1769 Ajaccio, Korsika – 5. mai 1821 Saint Helena saar) oli Prantsusmaa valitseja ja väejuht.

Napoleoni sünninimi oli itaaliapärane Napoleone di Buonaparte. 1796. aastal abieluaktile alla kirjutades kasutas Napoleon juba prantsuspärast nimekuju Napoléon Bonaparte.

Napoleon valitses Prantsusmaad 11. novembrist 1799 kuni 11. aprillini 1814 ja 13. märtsist 1815 kuni 22. juunini 1815.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles