Mida räägib sinu kohta juustueelistus?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mida räägib sinu kohta juustueelistus?
Mida räägib sinu kohta juustueelistus? Foto: SCANPIX

Väljaanne Huffington Post uuris, mida juustueelistused inimeste kohta räägivad.

Küsitluses paluti inimestel öelda, millised on nende juustueelistused ja iseloomujooned ning selle põhjalt analüüsisid psühholoogid, milliste isiksusejoontega inimesega tegemist olla võib.

Brie, Camembert ja teised kreemised juustud – nende eelistajad naudivad elu ja on enamjaolt rahulikud. Nad elavad praeguses hetkes, mitte minevikus ega tulevikus.

Mozzarella – selle juustu eelistajad on sõbralikud. Neile meeldib elu lihtsana hoida ning probleemid käigu pealt lahendada. Samuti on need inimesed suurte pidulike õhtusöökide nautijad.

Burrata – selle juustu eelistajad on oma loomuselt mozarrella inimestega sarnased, kuid vanuselt pisut vanemad, küpsemad ja elukogenumad. Ka neile meeldivad hea toiduga peod.

Cheddar  - selle juustu armastajaid peetakse usaldusväärseks. Neil on suur suhtlusringkond, mille keskel on nad nagu tugisammas. Nad võivad sisimas karta, et muutuvad kiiresti igavaks, kuid asi on hoopis vastupidi. Need isikud suudavad toime tulla igasuguste olukordadega.

Feta – seda juustu eelistavad ettearvamatud ja ootamatult käituvad inimesed. Samuti meeldib neile vingerpusse teha ja nalja visata.

Gorgonzola – seda juustu tahavad oma toidulauale rõõmsameelsed ja entusiastlikud inimesed, kes ei tekita mõttetuid probleeme ei endale ega teistele. Samas ei talu nad üksindust ja vaikust, vaid tahavad olla keset elumöllu.

Gjetost  (Norra pruun juust) – seda söövad eelkõige norrakad, kuid ka teiste rahvuste esindajad, kes soovivad kogeda Norra eksootilist kööki. Selle juustu eelistajad võivad oma olemuselt olla põhjamaalaslikud ja jahedad.

Kitsejuust – seda juustu eelistavad need, keda saab kutsuda «kass, kes kõnnib omapead». Nad ei lähe massihullusega kaasa, vaid eelistavad kvaliteeti kvantiteedile. Neile meeldivad väiksed veinipeod.

Gouda – selle juustu eelistajad on perfektsionistid ja klassikaliste väärtuste hindajad. Nende elus peab kõik esmaklassiline olema. Kaasa arvatud toit, mida söövad.

Limburger – Seda juustu eelistavad elu selge pilguga nägijad. Kõik ei ole nende jaoks mustvalge. Nad eelistavad katsetada ja uusi asju algatada.

Gruyere – selle juustu armastajad eelistavad klassikat. Nii elustiilis, suhetes kui söögis-joogis. Kõik peab olema läbi proovitud ja kindlaks tehtud, enne kui lõplikult omaks võetakse.

Parmesan – seda juustu peetakse juustude kuningaks  ning neid, kes seda eelistavad, hea maitsega isikuteks. Oskavad enda ideid ja ka sööki serveerida kuninglikul moel.

Šveitsi juust – tegemist on klassikalise juustuga, mis on populaarne selle sünnimaal Šveitsis. Selle juustu eelistajad võivad olla kavalpead, kes suudavad inimesi oma pilli järgi tantsima panna. Nad oskavad plaane ellu viia ise lillegi liigutamata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles