Täna «Keda ma küll armastasin?!» – kaks põrgulikku aastat ränka vägivalda taludes

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanal 2 doksarjas “Keda ma küll armastasin?!” räägib oma loo Stefaania
Kanal 2 doksarjas “Keda ma küll armastasin?!” räägib oma loo Stefaania Foto: Kanal 2

Täna kell 20 räägib Kanal 2 doksarjas «Keda ma küll armastasin?!» oma loo Stefaania, kes jättis vägivaldse suhte seljataha aasta tagasi, kui laps oli pooleaastane.

Kui lapse isa sai teada, et naine tuleb oma looga tele-ekraanile, algas selline vaimne terror, mida Stefaania ega saate meeskond poleks osanud oodata.

«Keda ma küll armastasin?!» tänase loo räägib Stefaania, kes kohtus oma tulevase elukaaslasega tööülesandeid täites välismaal. Tööromaanist kasvas kaugsuhe, koos veedeti nädalavahetused, aga oli ka perioode, mil noored ei näinud teineteist kolm nädalat.

Kui Henri (nimi muudetud) aga töötuks jäi, veenis ta naist endaga Eestisse vanemate juurde kolima ja oma tulusa töö välismaal maha jätma. Stefaania, kes oli siis viiendat kuud rase, koliski mehega Eestisse, kuigi selleks ajaks oli mees talle korduvalt füüsiliselt haiget teinud.

«Ma olen ise kasvanud ilma isata, ma ei tahtnud, et minu laps peaks ka kasvama ilma isata. Ma lootsin, et kõik läheb paremaks,» räägib Stefaania täna.

Kui paar aga kolis ühte Eesti väikelinna mehe vanemate juurde, sai nii mõndagi selgemaks. Aina enam hakati teda süüdistama asjades, mida ta teinud ei olnud.

Raseduse viimastel kuudel valdas Henrit selline raevuhoog, et ta peksis oma naist peaga vastu põrandat ning ähvardas lapse tappa. Ta hoidis külmetavat ja veritsevat naist dushiruumis kinni ligi poolteist tundi.

Kuigi mehe vanemad olid kodus ja Stefaania karjus appi, ei tulnud mitte keegi vaatama, mis toimub.

Pärast Stefaania lahkumist on lapse isa ähvardanud nii naist kui ka ennast tappa.

Saate toimetaja Kärt Anvelt ütles Uuno raadio hommikuprogrammile, et tõeline moraalne vägivald läks aga lahti mõned nädalad tagasi, kui mees sai teada, et Stefaania räägib oma loo tele-ekraanil.

«Keda ma küll armastasin?!» on saade, kus naised räägivad kaamera ees ise oma loo, seda just õpetuseks, julgustuseks ja hoiatuseks teistele, kaitsmaks ennast ja eelkõige oma lapsi.

Saate režissöör on Martin Korjus ja toimetaja Kärt Anvelt.

 «Keda ma küll armastasin?!» on Kanal 2s neljapäeviti kell 20, kohe pärast «Reporterit».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles