Skaudid pakuvad pannkooke

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Eesti skautide ühing

Eesti skautide ühingu liikmed korraldavad maikuu teisel poolel, kuid ka veel lastekaitsepäeval 1. juunil pannkoogipäeva: ettevõtmisel valmistatakse ja pakutakse omaküpsetatud maiust ning tutvustatakse oma skaudiüksust  ja oskusi, mida noored on õppinud ühistegevuse käigus.

Pannkoogipäevad juhatavad sisse Tallinna Saturni skaudid: nad kostitavad koogisõpru laupäeval, 15. mail Tallinnas Stroomi rannas poole kaheteistkümnest poole kaheni, Rakvere skaudid panevad pannid tulele pühapäeval, 16. mail

Eesti skautide ühingu peaskaut Siimon Haamer on pannkoogipäevaga seoses ütelnud: „Selline ettevõtmine sai loodud, et skautlust kodukohas rohkem nähtavale tuua ning teenitud raha eest saavad üksused endale ka tegevusvahendeid soetada või siis mõni heategevuslik projekt läbi viia.“

Skautliku pannkoogipäeva traditsioon sai alguse 2003. aastal, mil osalevaid üksusi ei olnud just väga palju. Tänavu osalevad pannkoogipäeval juba üksused Eesti igast piirkonnast. Mõni üksus korraldab eraldi heategevusliku päeva ümbruskonna inimestele või ühingu liikmete vanematele, teised teevad koostööd kohalike tegevusühingute või vallavalitsusega ja korraldavad pannkoogipäeva vallas lastekaitsepäeval tehtavate ürituste raames.

Nagu teeb seda Keila vallas lipkond Okaskannel, kelle pannkoogipäev on ühitatud lastekaitsepäeva tähistamisega  Vasalemmas 1. juunil.

Pärnumaal Saardes tuleb skautlik pannkoogipäev pühapäeval, 30. mail, samal päeval võtab küpsetamistöö ette Vana-Harju malev, kes teeb seda Raplamaal Tohisool potilaadal ja mõisapäeval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles