Täna on maagiline kuupäev 11. 12. 13

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna on maagiline kuupäev 11.12.13
Täna on maagiline kuupäev 11.12.13 Foto: SCANPIX

Kui lähtuda numeroloogiast, siis on täna üsna maagiline kuupäev – 11. detsember 2013.

11 peetakse meistrinumbriks, mis väljendab kõrget vaimset taset, valgustatust ja andeid, mis aitavad harmooniat luua.

Ühteteist peetakse ka inspiratsiooni ja hingevalguse numbriks. Isikul, kellel on sünnikuupäeva numbrites 11, peetakse hingelt puhtaks ning kurja mitte tegevaks.

Esoteerikute arvates saab 11. kuupäeval kontakti kosmilise kõrgema teadvusega ning siis tasub teha ühismeditatsioone, mille abil võidakse jõuda vaimselt kõrgemale tasandile.

Religioonides suhtutakse 11 erinevalt. Budismis ja hinduismis on see positiivne arv. Judaismis ja kristluses aga negatiivne. Selle suhtumise taga on see, et 11-s on ühe võrra rohkem jumala käskude arvust ning ühe võrra vähem kosmilise täiuslikkuse numbrist 12.

Legendi kohaselt said üheteistkümnendal tunnil tööle palgatud tunni aja töö eest sama palga, kui varem palgataud, sest nende abil sai tööga õigel ajal valmis. Loo moraal: üheteistkümnes tund on viimane võimalus.

 

Numbrit 12 peetakse jumalikuks arvuks ning täiuslikkuse kehastuseks – 12 kuud ja 12 sodiaagimärki. Eelkõige on see number seotud kristlusega.

Number 12 sisaldab endas numbrit 3 (1+2=3), mis viitab pühale kolmainsusele, kolmandale tšakrale ja loomise numbrile. Seda numbrit seostatakse ka elurõõmu, sisemise ürgjõu ja energiaga.

Ühe teooria kohaselt ei ole inimese DNA kahekihiline, vaid 12 kihiga ehk multidimensionaalne.

Püha Augustinus selgitas 12 järgmiselt: Jeesusel oli 12 jüngrit. On neli maailmajagu, selle tõttu on ka neli evangeeliumit. Kirik peab inimkonna kolmainsuse  Isa, Poja ja Püha Vaimu – poole pöörama. Ehk kolm korda neli on 12.

Neitsi Maarja peas kujutatakse sageli 12 tähega pärga.

 

Numbrit 13 on aga seotud kuratlikkusega ja ebausuga. Osaliselt peetakse 13 halvaks, kuna sellele eelneb jumalikult täiuslik 12.

Keskajal oli poomissilmustes 13 keerdu, et need hukkamisel vastu peaksid. Poomislavale üles viivaid trepiastmeid oli 13.

Nüüdisajal ei ole paljudel hoonetel 13. korrust ning hotellides ka 13. numbrituba.

Samas on statistika näidanud ininmeste alateadlikku kartust 13 ees, kuna 13. kuupäeval, kui see langeb reedele, leiab aset rohkem autoavariisid.

Hispaania keelsetes riikides peetakse 13 ja teisipäeva ohtlikumaks, kui 13. ja reedet. Põhjus selles, et hispaania keelne sõna «martes» tuleneb Vana-Rooma sõjajumala Marsi nimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles