Emotsionaalne kohtumine: Anna ja Ljudmila leidsid Ukrainast lähedased

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sind otsides
Sind otsides Foto: TV3

TV3 sarja «Sind otsides» meeskond aitas Kohtla-Järvel elavat Annat, kes soovis üles leida oma vanavanemad ja tädid-onud.

Kohtla-Järvel elav Anna kirjutas saatele, et leida üles oma emapoolsed vanavanemad ja teised sugulased. Tema ema Ljudmila abiellus eestlase Raivoga ja kolis 1980. aastatel Ukrainast Eestisse. Peresse sündis viis last, kellest nüüdseks on elus vaid kolm. Tütar Merike hukkus paar suve tagasi vaid 35-aastasena ja veel enne seda murdis vähk perepoja, 26-aastase Aivari.

Ljudmilal on tore pere, hea abikaasa ja toetav mehe suguselts, kuid ligi veerand sajandit on naise side oma suguvõsaga Ukrainas kadunud.

Kui Ljudmilal ei olnud enam jaksu, jätkas Anna otsinguid ja jõudis lõpuks välja saateni «Sind otsides».

«Olen kirjutanud Venemaa saatesse, kuskil kümme aastat tagasi. Saatsin sinna kaks kirja, kuid vastust ei tulnud,» rääkis Anna, kes ei leidnud midagi ka internetist.

Anna ja Ljudmila puhkesid Krista Lensini toodud uudist kuuldes pisaraisse. «Anna, kui sa meile kirjutasid, siis eelkõige soovist oma emale rõõmu teha. Sa oled olnud aastaid põikpäine ja kirjutanud ka siis, kui vastuseid ei tule. Oled võtnud ühendust kõikide kohtadega ja isegi siis, kui sealt vastust ei tulnud, ei andnud sa alla. Sa oled tubli, sest me leidsime teie sugulased. Ljudmila, su ema on elus. Su vennad on kõik elus. Nad kõik tahavad sind väga-väga näha. Nad on sind igatsenud nii, nagu sina neid,» ütles Lensin.

Ljudmila ema ja vennad elavad Ukrainas Sevastopolis, kus kogu elu keerleb mere ja sadama ümber. Seal asuvad praegugi tähtsad mereväebaasid, mis andsid Sevastopolile Nõukogude ajal nn kinnise linna staatuse.

Saatetiim leidis sealt üles Ljudmila ema, õe ja venna. Vend Viktor ootas kannatamatult kohtumist õega. Viktori sõnul kirjutasid nad Ljudmilale ka, kuid need kirjad kohale ei jõudnud. Ljudmila ema Jekaterina sõnul ei jõudnud ka neile ühtegi kirja. Ta ei teadnud üle 20 aasta, mis kuidas tema tütrel Eestis läheb. Ljudmila isa saatuse kohta selgus see, et ühel päeval läks ta rongiga sõitma ja kadus jäljetult. Õde Tatjana, kellega Ljudmila lapsepõlves hästi läbi sai, suri kümne aasta eest maksatsirroosi. Vend Aleksandr elab Dnepropetrovskis.

Ljudmila vanem tütar Merike oli kõigi lemmik ning sõnum tema surmast tabas Jekaterinat ja Viktorit valusalt.

Ljudmila ja Anna kohtumine perekonnaga oli üliemotsionaalne.

Nüüd suhtlevad nad Sevastopoli perega tihedalt. Järgmisel suvel on neil plaanis taas Ukrainasse külla sõita.

Vaata TV3 saadet allpool:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles