Filmi «127 tundi» peategelase prototüübiks olnud ameeriklane arreteeriti

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aaron Ralston
Aaron Ralston Foto: SCANPIX

Menuraamatu «Between a Rock and a Hard Place » autor ja selle põhjalt  valminud filmi  «127 tundi» peategelase prototüübiks olnud ameeriklane arreteeriti seoses koduvägivallaga.

38-aastase Aaron Ralstoni lugu, milles ta jäi kättpidi kalju vahele lõksu, sai maailmakuulsaks pärased seda, kui see filmiks tehti, edastab news.com.au.

Nüüd arreteeris Ralstoni Denveri politsei. Mees võeti kinni Vita Shannoni kodus, kuid ei ole teada, kuidas nad omavahel seotud on. Politsei arreteeris samas ka Shannoni.

Ralston kaotas oma ühe labakäe 2003. aastal Utha mägedes ronides. Tal tuli pärast viit päeva lõksus olemist kaljuseina ja kivi vahele jäänud käsi ise amputeerida. Mehel kulus selleks tund ja neli minutit.

Ta kasutas selleks taskunuga. Esmalt murdis ta luu, siis lõikas närvid läbi ja kõige lõpuks eemaldas käelaba.

Filmis teeb Ralstonit kehastanud Franco umbes sama. Filmi «127 tundi» esilinastusel paljud vaatajad minestasid käe amputeerimisstseeni nähes.

Ralston astub kohtu ette sellel nädalal.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles