Ott Leplandi «Koit» päästis valla pisarad ja marulise ovatsiooni

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Su nägu kõlab tuttavalt» finaal, Ott Lepland
«Su nägu kõlab tuttavalt» finaal, Ott Lepland Foto: Karli Saul/SCANPIX

Ott Lepland kehastas «Su nägu kõlab tuttavalt» finaalis Tõnis Mägi ja esitas lugu «Koit»

Andrus Vaarik: «Ma olen öelnud, et sa oled selline andehunnik, et sul oleks väga kooli vaja. Ma arvan, et see hooaeg siin saates on sulle mõjunud väga hea koolina. Sest sa jätad mulle kui meetodnäitlejast, mis ei tule mul endalgi alati laitmatult välja. Sa suudad minna rolli niimoodi sisse, et sa oled laval sina ise, aga sina isa rolli. See on kõrgem meisterlikkus. Sa esitasisid meile Tõnis Mägi laulmas «Koitu» ja ma sain aru, mida tähendab see laul Ott Leplandile. See on kõrgem pilotaaž. Aitäh sulle.»

Olav Osolin: «Ma arvan, et see on selline laul ja selline esitus, mille kohta ei olegi vaja pikka juttu öelda. See, mis siin saalis toimus, on kõige selgem reageering sinu keskendumisele ja sinu tõelistele võimetele laulda ükskõik mida, sealjuures ka kõige suuremaid hümne, mida Eestis loodud. Ma olen täiesti kindel, et Tõnis on uhke selle üle, et on olemas laulja, kes tema laulu nii hästi laulab. Super!»

Märt Avandi: «Nagu sa ise ütlesid, et sa mõtlesid seda numbrit eelkõige austusavaldusena Tõnisele. See teatav aupaklikkus, kuidas sa seda lugu esitasid, oli väga sümpaatne, kaunis ja liigutav. Ega ta tegelikult teistmoodi olla saagi, sest me räägime ikkagi Tõnis Mägist ja me räägime laulust Koit. On vähe artist Eestis, kes võivad võtta sellise tüki suhu, nagu sina praegu tegid. Sina oled üks neist vähestest. Ma olen üsna kindel, et Tõnis on praegu teleka ees väga rõõmus.»

Elina Pähklimägi (läbi pisarate): «Ott, ma imetlen sind. Sa võtsid laulu ja esitaja, kes on igale eestlasele väga kallis ja südamelähedane... Sinu austusavaldus ei jätnud kedagi puudutamata... Aitäh, Ott.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles